Θ Plus

Αυτό είναι το πιο αγαπητό χρώμα στον κόσμο σύμφωνα με έρευνα

«Ποιο είναι το αγαπημένο σας χρώμα;» Αυτή την ερώτηση αποφάσισε να κάνει η εταιρεία G.F. Smith (μια από τις μεγαλύτερες στην παραγωγή γραφικής ύλης στη Μ.Βρετανία) ζητώντας από τον κόσμο να διαλέξει μέσα από μια χρωματική παλέτα. Ποιο είναι λοιπόν το πιο αγαπημένο χρώμα όλου του πλανήτη;

Μετά από έρευνα σε χιλιάδες ανθρώπους και σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως, το επικρατέστερο στις προτιμήσεις όλων χρώμα βγήκε αυτή η απόχρωση πράσινου.

Παρόλο που δεν είμαστε ειδικοί στην ονοματολογία των χρωμάτων, θα λέγαμε ότι το #WorldsFavoriteColor (όπως ονομάστηκε το όλο εγχείρημα) είναι μια μίξη πράσινου με μπλε και φέρνει προς το, ευρέως γνωστό, βεραμάν.

Η εταιρεία πάντως, η οποία είναι γνωστή για την παραγωγή χαρτιού σε πολύ ιδιαίτερα χρώματα από το 1885, έδωσε το δικό της όνομα σε αυτή την έντονη και σχετικά θερμή απόδοση του πράσινου χρώματος.

Για την ακρίβεια τη «βάφτισε» Marrs Green από το όνομα μιας συμμετέχουσας στην έρευνα, της Annie Marrs, η οποία ήταν αυτή που επέλεξε την πιο κοντινή απόχρωση στο δημοφιλές πράσινο που ψηφίστηκε από τους περισσότερους (φανταστείτε τον ενθουσιασμό της!).

Το πιο αγαπητό χρώμα στον κόσμο, εκτός του ότι έγινε η 51η απόχρωση που προσέθεσε η εταιρεία στο χρωματολόγιο της, αναμένεται να γίνει το next big thing στη διακόσμηση.

Πηγή bovary.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το