Κατηγορίες: Τοπικά

Αχ. Μπέος για τους συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ: Κρατούν ομήρους τους μαθητές

Τη δική του απάντηση για την χθεσινή  έφοδο στο Καρτάλειο Διδακτήριο δίνει ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος και αυτή τη φορά επιτίθεται στους συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ, σημειώνοντας πως κρατούν ομήρους τους μαθητές για να μην μετακινηθούν οι καθηγητές λίγα μέτρα πιο μακριά. Παράλληλα, τονίζει πως ο Δήμος, μέσω της δημοτικής αρχής είναι υπεύθυνος για να δώσει λύσεις και συμπληρώνει για τους συνδικαλιστές πως οι εποχές που επέβαλαν ετσιθελικά τις απόψεις τους κάνοντας επίδειξη των συντεχνιακών τους δυνατοτήτων, με καταγγελίες, υπονοούμενα και λοιπές αθλιότητες, πέρασαν ανεπιστρεπτί.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου

Διαβάζοντας κανείς την ανακοίνωση των ανεκδιήγητων ΕΛΜΕδων της Μαγνησίας, συνδικαλιστικού «φρούτου» που ευδοκιμεί στο χώρο της πολύπαθης Παιδείας, αντιλαμβάνεται εύκολα γιατί το δημόσιο σχολείο, που υποτίθεται ότι υπηρετούν και για το οποίο, επίσης υποτίθεται, μάχονται, έχει φθάσει στα σημερινά επίπεδα, που οι ίδιοι κατά περίπτωση διεκτραγωδούν, μεταθέτοντας, φυσικά, τις ευθύνες σε…άλλους.

Επί δύο, σχεδόν, δεκαετίες η τοπική κοινωνία παρακολουθεί αηδιασμένη το όντως απεχθές σίριαλ με το Καρτάλειο διδακτήριο, με πονηρούς πολιτευτές και χαζοχαρούμενους συνδικαλιστάδες, να κρατούν ομήρους εκατοντάδες μαθητών και τις οικογένειές τους, για να παίζουν τα διάφορα παιχνίδιά τους και να εκπληρώνουν ανομολόγητες επιδιώξεις τους. Σε κάθε περίπτωση να μην επιτελούν τον κύριο και αποκλειστικό ρόλο τους, ως υπεύθυνοι παιδαγωγοί.

Χρησιμοποιούν με μαεστρία το πολυδαίδαλο και καταστροφικό γραφειοκρατικό σύστημα, που βούλιαξε τη χώρα, για να μας πούν τι; Οτι πρέπει οι καθηγητές να έχουν αίθουσα και οι μαθητές να περιφέρονται σαν νομάδες για να βρούν κάποια άλλη για να κάνουν μάθημα; Οτι οι μαθητές είναι εκείνοι που πρέπει να ταλαιπωρούνται και να βρίσκονται στο προαύλιο, για να μην μετακινηθούν οι καθηγητές μερικές δεκάδες μέτρων πιο κει;

Ε, όχι… μπορούν να έχουν όποια άποψη θέλουν για τη Δημοτική Αρχή. Ουδόλως μας ενδιαφέρει και γι αυτό δεν θα τους επιτρέψουμε να παίζουν στις πλάτες του πιο υγιούς κομματιού της κοινωνίας μας, των παιδιών μας.

Δυστυχώς η χρεοκοπία του συνδικαλισμού δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, αλλά φαίνεται πως έχει γενικευθεί. Και οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές δεν έλαβαν το μήνυμα των εκλογών της 25ης Μαϊου, που θέλει πρώτα και πάνω από όλα τον πολίτη και τα δικαιώματά του και μόνο αυτόν. Η αλλαγή έγινε με απόφαση του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου, αφού προηγήθηκε εξαντλητικός διάλογος και υποβλήθηκαν οι σύμφωνες εισηγήσεις, τόσο του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όσο και της αρμόδιας Δημοτικής Επιτροπής.

 Στην ιδιωτική τους περιουσία έχουν πλήρη και αποκλειστικά δικαιώματα. Στη δημόσια και δημοτική κανένα. Ο Δήμος, μέσω της εκάστοτε δημοτικής αρχής, είναι υπεύθυνος για να δώσει λύσεις. Και τις δίνει σε όφελος της πλειοψηφίας της κοινωνίας και όχι πρός εξυπηρέτηση μικροσυμφερόντων διαφόρων ομάδων, που μάλιστα δεν τυγχάνουν καν της επιδοκιμασίας εκείνων που υποτίθεται πως υπηρετούν, όπως μαρτυρούν, αδιάψευστα, τα οικτρά ποσοστά συμμετοχής στις διάφορες κινητοποιήσεις της ΕΛΜΕ.

Οι εποχές που επέβαλαν ετσιθελικά τις απόψεις τους κάνοντας επίδειξη των συντεχνιακών τους δυνατοτήτων, με καταγγελίες, υπονοούμενα και λοιπές αθλιότητες, πέρασαν ανεπιστρεπτί. Ως εκπαιδευτικοί μάλιστα οφείλουν πρώτοι να σέβονται τη λειτουργία των θεσμών, για να μην ισχύει το περίφημο «Δάσκαλε, που δίδασκες…»

Share

Πρόσφατα άρθρα

Μοντέλο του OnlyFans συνελήφθη για κατασκοπεία υπέρ της KGB του Λουκασένκο

Για κατασκοπεία υπέρ του προέδρου της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο συνελήφθη ένα μοντέλο του OnlyFans που…

15 Ιανουαρίου 2024

Επεισόδια στο ΕΜΠ: Σε συλλήψεις μετατράπηκαν 4 προσαγωγές από την εκκένωση της κατάληψης

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν τέσσερις από τις επτά προσαγωγές που πραγματοποίησε η ΕΛΑΣ το πρωί της…

15 Ιανουαρίου 2024

Ανεργία: 116.649 νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν το 2023 – 43.802 περισσότερες από το 2022

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα του Πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», κατά το μήνα Δεκέμβριο 2023 καταγράφεται…

15 Ιανουαρίου 2024

Κυβερνητικό «φρένο» στο ζήτημα Σαμαρά: «Δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα»

Την πρόθεσή τους να μην δώσουν περισσότερη διάσταση στο ζήτημα που έχει προκύψει με τον…

15 Ιανουαρίου 2024

Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή επίθεση στο Τελ Αβίβ

Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή επίθεση στη Ραανάνα στο Τελ Αβίβ το…

15 Ιανουαρίου 2024

Απολογισμός της Προσκοπικής ομάδας άγριας ζωής για το 2023

Η Προσκοπική Ομάδας Διάσωσης Άγριας Ζωής είναι σε λειτουργία 3 χρόνια και έχει πραγματοποιήσει 82…

15 Ιανουαρίου 2024