Αθλητισμός

Α1 πόλο: Ζητούμενο η καλή εμφάνιση για τον Βόλο κόντρα στον Πανιώνιο

Στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης δοκιμάζεται σήμερα ο Βόλος Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση, αφού είναι φιλοξενούμενος του Πανιωνίου στο πλαίσιο της 7ης ημέρας του Β’ ομίλου της Α1 ανδρών στο πόλο. Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 5.30 το απόγευμα και το ζητούμενο για την βολιώτικη ομάδα είναι μία καλή εμφάνιση, καθώς οι γηπεδούχοι αποτελούν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη νίκη.

Το περασμένο Σάββατο ο Βόλος «ξεκόλλησε» από το… μηδέν στη βαθμολογία, μετά το ισόπαλο 8-8 με τον Ν.Ο. Χίου, σε ένα ματς-θρίλερ στην ανοιχτή πισίνα του ΕΑΚ, το οποίο θα μπορούσε και να κερδίσει στο τέλος. Ωστόσο, δεν τρέφει ανάλογες φιλοδοξίες για τη σημερινή αναμέτρηση μια και ο Πανιώνιος υπερτερεί σε όλους τους τομείς, πέραν του ότι θα έχει και το πλεονέκτημα της έδρας.
Οι Νεοσμυρνιώτες παρουσιάζονται φέτος πολύ δυνατοί και δεν είναι τυχαίο ότι βρίσκονται στη 2η θέση του ομίλου με 15 πόντους στο ενεργητικό τους. Μετρούν πέντε νίκες και μία ήττα και προφανώς είναι το φαβορί για μία ακόμη νίκη στο σημερινό ματς.
Προπονητής του Πανιωνίου είναι ο Κώστας Δήμου και η ομάδα διαθέτει αυτή τη στιγμή τους δύο πρώτους σκόρερ του ομίλου, με τον Δημήτρη Δήμου να έχει σημειώσει ως τώρα 21 τέρματα και τον Μαυροβούνιο Νίκολα Μοσκόφ να ακολουθεί με 19.
Πάντως, στους πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος βρίσκεται και ένας παίκτης του Βόλου. Ο λόγος για τον Αμερικανό Λουίς Αράγια, που βρίσκεται στην 4η θέση του σχετικού πίνακα με 16 γκολ, έχοντας παίξει και έναν αγώνα λιγότερο μια και είχε χάσει την πρεμιέρα με τη Βουλιαγμένη.
Ο Βόλος θα προσπαθήσει σήμερα να είναι όσο γίνεται περισσότερο ανταγωνιστικός. Για να τα καταφέρει θα πρέπει οι παίκτες του να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα αμυντικά τους καθήκοντα, μη επιτρέποντας στους αντιπάλους να πετύχουν εύκολα γκολ.
Το βέβαιο είναι ότι θα παλέψει για το καλύτερο, όπως δήλωσε στη «Θ» και ο προπονητής Νίκος Βενετόπουλος: «Έχουμε μπροστά μας ένα ματς με μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Ο Πανιώνιος είναι δυνατή ομάδα που δεν βρίσκεται τυχαία τόσο ψηλά στη βαθμολογία. Εμείς θα κάνουμε την προσπάθειά μας και θα επιδιώξουμε να πάρουμε ό,τι μας αναλογεί».
Σύμφωνα με τον έμπειρο τεχνικό η ομάδα του Βόλου δείχνει σημάδια βελτίωσης, με τον ίδιο να περιμένει περισσότερα στα επόμενα παιχνίδια: «Στα τελευταία παιχνίδια είμαστε αρκετά βελτιωμένοι, αλλά τα περιθώρια για ακόμη καλύτερη αγωνιστική εικόνα είναι πολύ μεγάλα. Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και από τη στιγμή που ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος δίνει πολλές ευκαιρίες, εμείς θα παλέψουμε ως το τέλος για την παραμονή μας».
Από το σημερινό ματς θα απουσιάσει ο Δημήτρης Γλούμης λόγω τραυματισμού, με την τεχνική ηγεσία να υπολογίζει στους υπόλοιπους παίκτες, που είναι οι: Σιορδίλης, Νάσιος, Βαλτσιώτης (τερματοφύλακες), Νικηφορίδης, Δ. Γκανάτσιος, Δ. Στεργίου, Ιωαννίδης, Χρ. Μαρινάγης, Γ. Στεργίου, Βλιώρας, Πετρόπουλος, Αράγια, Γ. Μαρινάγης, Κουφιδάκης, Μπομπός, Χάλαμ, Νικολέρης, Βασιλούδης, Π. Γλούμης, Ιωάννου, Μπακαλάκης, Γ. Γκανάτσιος, Μεριστούδης, Νιζάμης.
Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Ανδρέας Κατσώνης και Γιάννης Αντζουλάκος. Οι Δημήτρης Καναβός και Μανώλης Ιγγλέσης θα είναι οι κριτές τερμάτων, ενώ στη γραμματεία θα βρίσκονται οι Αγγελική Παναγέα, Αριστέα Αχειλάρα και Αθηνά Λεμπέση. Χρέη παρατηρητή διαιτησίας ανατέθηκαν στον Πάρη Χασεκίογλου, ενώ αλυτάρχης της συνάντησης θα είναι ο Ντίνος Σακελλαράκης.

Το πρόγραμμα
Έξι παιχνίδια διεξάγονται σήμερα για την 7η ημέρα της Α1 πόλο, ενώ άλλο ένα θα γίνει την Τρίτη. Επίσης, το Άρης-ΑΕΚ αναβλήθηκε λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ένωση. Το πρόγραμμα είναι το εξής:

Α’ όμιλος
Κολ. «Αντώνης Δημητρόπουλος», 15.00, Γλυφάδα-ΠΑΟΚ
Κολ. Γουδή, 16.00, Απόλλων Σμ.-Παλαιό Φάληρο
Τρίτη 23/11: Κολ. Πειραιά, 19.30, Ολυμπιακός-Εθνικός
Άρης-ΑΕΚ αναβλήθηκε

Β’ όμιλος
Κολ. Περιστερίου, 15.00, Περιστέρι-Παναθηναϊκός
Κολ. Ιωνικό Χίου, 17.00, Ν.Ο. Χίου-Ν.Ο. Χανίων
Κολ. Νέας Σμύρνης, 17.30, Πανιώνιος-Βόλος
Κολ. Λαιμού, 18.00, Βουλιαγμένη-Υδραϊκός

Share

Πρόσφατα άρθρα

«Υπάρχουν πολλά να σας πω» – Όταν ο Τόλκιν έστελνε γράμματα στα τέσσερα παιδιά του, ως άλλος Άι Βασίλης

Στις 24 Δεκεμβρίου του 1920, ο γνωστός μας από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» Τζ. Ρ.Ρ.…

24 Δεκεμβρίου 2023

Πόλη – φάντασμα η Βηθλεέμ: «Δεν έχουμε ξαναδεί Χριστούγεννα σαν κι αυτά»

Ένα πέπλο θλίψης καλύπτει τη Βηθλεέμ, λόγω του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο…

24 Δεκεμβρίου 2023

Βασίλης Καρράς: Η τελευταία επιθυμία του τραγουδιστή – Πού θα γίνει η κηδεία του

Ο Βασίλης Καρράς έπειτα από σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε εδώ και καιρό, έφυγε από…

24 Δεκεμβρίου 2023

Ο «μαραθώνιος» για να σωθεί ο 14χρονος από την Άρτα που κατέρρευσε στα κάλαντα – Χρειάστηκε να φτάσει στην Αθήνα για ΜΕΘ

Από τέσσερα νοσοκομεία χρειάστηκε να περάσει το παιδί που παρουσίασε εγκεφαλική αιμορραγία, ενώ είχε βγει…

24 Δεκεμβρίου 2023

Θρήνος: Αυτός είναι ο 22χρονος που σκοτώθηκε σε φρικτό τροχαίο έξω απ’ τη Λάρισα – Αύριο το στερνό «αντίο» στον Τύρναβο

Τεράστια θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινωνία του Τυρνάβου ο άδικος χαμός του 22χρονου Θεόδωρου Γεωργάκη…

24 Δεκεμβρίου 2023

Δωρεάν μονοήμερη εκπαίδευση ορειβατικού σκι για παιδιά, νέους και νέες του Δήμου Ελασσόνας στον Όλυμπο

Ως φυσικό επακόλουθο της θεματικής γιορτής «Ημέρα Βουνού στην Ελασσόνα» έρχεται η εκπαίδευση στο Ορειβατικό…

24 Δεκεμβρίου 2023