Τοπικά

Α. Μπέος: Εγώ δίνω γραμμή στη ΔΕΥΑΜΒ

IMG_0310

Ο Α. Μπέος αρνήθηκε να δεχτεί κριτική στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ, από τον εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης κ. Γαργάλα για το γεγονός ότι δεν καθαρίζονται οι δεξαμενές στην Πορταριά, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται μικροβιακό φορτίο στο νερό. Μάλιστα οι τόνοι ανέβηκαν με τον Α. Μπέο να χαρακτηρίζει τον κ. Γαργάλα ανίδεο, άσχετο και να μην του δίνει το λόγο. Η απαξίωση της αντιπολίτευσης έφτασε σημείο να προσπερνούνται χωρίς συζήτηση τα θέματα της ημερήσιας διάταξης με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας χωρίς να δίνεται η δυνατότητα στον κ. Γαργάλα να απαντήσει αν τα ψηφίζει η όχι. Ο κ. Γαργάλας αναγκάστηκε να απευθυνθεί στον νομικό σύμβουλο κ. Ξηρό και να του πει ότι είναι υπεύθυνος για την απαξίωση του διοικητικού συμβουλίου και ότι θα αποτανθεί στο δικηγορικό σύλλογο.

Η ΔΕΥΑΜΒ, όπως είναι γνωστό θα καταθέσει μηνύσεις κατ’ αγνώστων για το ξήλωμα των χλωριωτών στην Πορταριά, αλλά όταν ο κ. Γαργάλας ζήτησε να εξηγηθεί το ιστορικό της υπόθεσης και να γνωστοποιηθεί πότε υπήρξε καθαρισμός δεξαμενών, ο Α. Μπέος απάντησε πως οι ερωτήσεις του δεν αποτελούν αντικείμενο της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου.

Ο κ. Γαργάλας χαρακτήρισε τη δημοτική αρχή “χούντα”

«Είστε ανίδεος κ. Γαργάλα. Είστε εκτός θέματος. Απορώ πως σας ψήφισε ο λαός. Τα σόου τελείωσαν» είπε χαρακτηριστικά ο Α. Μπέος.

“Το νερό που βγαίνει από την πηγή είναι αδιανόητο να είναι μολυσμένο. Άρα το πρόβλημα ήταν ή στις δεξαμενές, ή στο δίκτυο αλλά το δίκτυο ήταν καινούργιο. Αν νομίζετε ότι τα ζητήματα λύνονται με μηνύσεις είστε πολύ γελασμένος κ. Δήμαρχε», ήταν η απάντηση του εκπροσώπου της αντιπολίτευσης.

IMG_0311

Στο τέλος της συνεδρίασης που τα πνεύματα είχαν ηρεμήσει, ο δήμαρχος πήρε το λόγο και αναφερόμενος στο θέμα του καθαρισμού των δεξαμενών της Πορταριάς τόνισε: “Εμείς κ. Γαργάλα θα δίνουμε τη γραμμή και όχι εσείς”. Σημείωσε ότι οι κάτοικοι των χωριών ασχολούνται μόνο με το νερό “λες και τους ανήκει και τους το κληρονόμησαν οι παππούδες τους”. Ανέφερε ότι η διοίκηση της ΔΕΑΥΜΒ ανέθεσε σε εργολάβο τον καθαρισμό των δεξαμενών, αλλά από την αυτοψία που έκανε ο ίδιος φαίνεται απλά να μην έγινε σωστή δουλειά και τόνισε ότι δεν πρόκειται “εγώ να πληρώσω ένταλμα σε αυτόν τον εργολάβο. Φωνάξτε τον να έλθει εδώ να μας πει τι έκανε και να του πούμε πως πρέπει να γίνει ο καθαρισμός. Ή μας πιάνουν για μ…..ς ή το κάνουν σκοπίμως. Για μένα καθαρισμός σημαίνει κάνω διακοπή νερού, καθαρίζω την δεξαμενή όπως πρέπει, τη βάφω, τη στεγνώνω και τη θέτω πάλι σε λειτουργία”.

Δήλωσε ότι το νερό της πηγής Μάνα μπορεί να είναι πεντακάθαρο, αλλά όταν περάσει μέσα από το δίκτυο, επιβάλλεται, όπως λένε οι ειδικοί να χλωριώνεται. “Αν υπάρχει γεωλόγος που να έχει διαφορετική άποψη, ας έλθει να την καταθέσει εγγράφως”.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. παρέστη και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πορταριάς κ. Ρηγώνης, ο οποίος ζήτησε να μην χλωριώνεται το νερό παρά μόνο όταν υπάρχει ανάγκη. Ο Α. Μπέος του ζήτησε να καταθέσει την πρόταση γραπτώς και θα εξεταστεί σε επόμενο Δ.Σ. “Αν οι νομικοί μας πουν ότι δεν έχουμε ποινική ευθύνη και μπορούμε να χλωριώνουμε το νερό κάτω από την Πορταριά, μπορείτε και να αυτονομηθείτε ως περιοχή αν θέλετε. Εσείς έχετε επιλέξει να ζείτε χρόνια πίσω”.

Αμφισβήτηση της κρίσης των εργαζομένων

Τέλος ο Α. Μπέος επισήμανε ότι πλέον με τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της επιχείρησης η διοίκηση περνά μια νέα νοοτροπία στις σχέσεις της με τους εργαζόμενους που εκτίμησε ότι πλέον πρέπει να καταλάβουν και να συμμορφωθούν με τους νόμους και με τη νέα πολιτική της ΔΕΥΑΜΒ. “Τίποτα δεν θα μένει αίολο σε ότι αφορά τη λειτουργία και φήμη της εταιρείας αυτής προς όφελος των πολιτών”.

Επιπλέον ανέφερε ότι θα πρέπει η νομική υπηρεσία της ΔΕΥΑΜΒ και οι διοικητικοί να διερευνήσουν τη δυνατότητα συμμετοχής στις επιτροπές που αποφασίζουν για αναθέσεις σε εργολάβους έργων μετά από διαγωνισμούς, ενός μέλους του Δ.Σ. της επιχείρησης. Επισήμανε ότι δεν είναι δυνατόν ο ίδιος ως πρόεδρος και το Δ.Σ. να έχουν την ευθύνη αν συμβεί κάτι και να μην έχουν ίδια άποψη για το θέμα, και μόνο οι υπάλληλοι να κρίνουν τις προσφορές.

“Περάσαμε σήμερα ένα θέμα για τις αποφράξεις των δικτύων προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. Μια επιτροπή που αποτελείται από υπαλλήλους, όπως προβλέπεται από το νόμο, θα την αναθέσει σε ποιόν εργολάβο; Έχω παρατηρήσει ότι δίνεται ένα έργο σε κάποιον που έχει δώσει έκπτωση 20% και όχι σε άλλον που έδωσε 50% γιατί π.χ. του λείπει ένα έγγραφο, όπως το μητρώο. Αυτό πρέπει ν’ αλλάξει” τόνισε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το