Τοπικά

Ανεύθυνη και αλόγιστη διαχείριση των οικονομικών καταγγέλλει η αντιπολίτευση του δήμου Ρήγα Φεραίου

dimarxeio-velestino

Στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το τέταρτο τρίμηνο του 2014 ο δήμος Ρήγα Φεραίου παρουσίασε έλλειμμα 91.549 ευρώ, για πρώτη φορά από τη λειτουργία του Καλλικρατικού δήμου Ρήγα Φεραίου, παρουσίασαν με υπόμνημά τους στην Οικονομική Επιτροπή οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας Χ. Πάσχος και Μ. Κουσκουρίδας. Οι ίδιοι έκαναν λόγο για υπόμνημα κόλαφο εναντίον του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου Δ. Νασίκα, κατηγορώντας τόσο τον ίδιο όσο και τον αντιδήμαρχο κ. Παπαρούνα για αλόγιστη και ανεύθυνη πολιτική.

Ειδικότερα, το υπόμνημα κατατέθηκε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 9 Μαρτίου με κύριο θέμα την έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης προϋπολογισμού Δ’ τριμήνου 2014. Οι δυο σύμβουλοι υποστήριξαν οτι στο διάστημα της οικονομικής διαχείρισης του Δ’ τριμήνου 2014, οι κ.κ. Νασίκας και Παπαρούνας ακολουθώντας αλόγιστη και ανεύθυνη οικονομική πολιτική προχώρησαν σε ανεξέλεγκτες δαπάνες με αποτέλεσμα να απορροφήσουν το πλεόνασμα των 286.447 ευρώ που είχε ο δήμος στις 30-9-2014 και να δημιουργήσουν αρνητική θέση με έλλειμμα 91.549 ευρώ για πρώτη φορά από την λειτουργία του Καλλικρατικού δήμου Ρήγα Φεραίου.
Ο κ. Κουσκουρίδας προέβη σε καταγγελία κατά του αντιδήμαρχου κ. Παπαρούνα, γιατί αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τις διπλές εγγραφές με διαφορετικά νούμερα, που διαπιστώθηκαν – όπως είπε – σε επίσημα έγραφα του δήμου (ισολογισμοί, τριμηνιαίες εκθέσεις και ισοζύγια) στους ίδιους κωδικούς και κονδύλια, σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.

“Όσοι γνωρίζουν από μηχανογράφηση, ξέρουν ότι στα ισοζύγια όσες εκτυπώσεις και να γίνουν, όποτε κι αν γίνουν, τα νούμερα παραμένουν αμετάβλητα”, τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Κουσκουρίδας και πρόσθεσε: “Επισημαίνεται για άλλη μία φορά στον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο ότι με την οικονομία και τα οικονομικά στοιχεία δεν κάνεις ποτέ πολιτική και δεν τα χρησιμοποιείς κατά το δοκούν. Διότι τα νούμερα δεν κάνουν ποτέ λάθος, λένε πάντα την αλήθεια και σε εκθέτουν. Οι άνθρωποι κάνουν λάθος και λένε ψέματα”.

Οι Χ. Πάσχος και Μ. Κουσκουρίδας προειδοποίησαν οτι η κακή, ανεύθυνη και αλόγιστη διαχείριση θα οδηγήσει τον δήμο Ρήγα Φεραίου σε οικονομικό αδιέξοδο. “Η ανικανότητα και η άγνοια στην διαχείριση των οικονομικών του δήμου από την σημερινή δημοτική αρχή ελλοχεύει κινδύνους και υπονομεύει την προοπτική και το μέλλον του δήμου και των δημοτών. Ζητούμε από τον δήμαρχο να αναλάβει τις ευθύνες του, να πάρει υπεύθυνη θέση, να αναλογιστεί τους κινδύνους και να πάρει τα απαραίτητα διορθωτικά μέτρα για να προστατευθούν τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών”, τόνισαν οι ίδιοι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το