Κόσμος

Μοναδική φωτογραφία: Δρυοκολάπτης κουβαλά στην πλάτη του νυφίτσα

DRYOKOLAPTIS

Την μοναδική στιγμή που ένας δρυοκολάπτης κουβαλά στην πλάτη του ένα μωρό νυφίτσα σε ένα πάρκο ανατολικά του Λονδίνου κατέγραψε με τον φακό του ένας ερασιτέχνης φωτογράφος.

Ο Μάρτιν Λι-Μέι πήγε βόλτα με την γυναίκα του Ανν σε ένα πάρκο ελπίζοντας να δουν από κοντά έναν πράσινο δρυοκολάπτη. Μόλις το ζευγάρι εντόπισε ένα πουλί «να αναπηδά αφύσικα σαν να περπατούσε σε καυτή επιφάνεια» ήξερε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

«Αμέσως μόλις άφησα τα κιάλια μου και έπιασα την φωτογραφική μηχανή το πουλί προς την κατεύθυνσή μας και τότε αντιλήφθηκα πως είχε ένα μικρό θηλαστικό στην πλάτη του και πάλευε για τη ζωή του» δήλωσε ο Λι-Μέι στην Independent.

Οι νυφίτσες είναι σαρκοφάγα ζώα και είναι γνωστό πως επιτίθενται στους δρυοκολάπτες στον Καναδά, ενώ είναι επίσης γνωστό πως κυνηγούν κοντά στο συγκεκριμένο πάρκο.

Η ιστορία του δρυοκολάπτη και της νυφίτσας είχε αίσιο τέλος. Ενώ οι Λι-Μέι φοβήθηκαν για το χειρότερο, πίστεψαν πως η παρουσία τους θα έκανε «έξαλλη» την νυφίτσα. «Ο δρυοκολάπτης άδραξε την ευκαιρία και πέταξε μακριά λίγο πιο κάτω από εμάς δίπλα σε κάτι θάμνους με αποτέλεσμα να φύγει από την πλάτη του η νυφίτσα. Σύντομα το πουλί συγκέντρωσε και πάλι τις δυνάμεις του και εξαφανίστηκε μέσα στα δέντρα μακριά από το βλέμμα μας» πρόσθεσε ο Λι-Μέι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το