Τοπικά

Αυξάνεται το ενδιαφέρον στο Νοσοκομείο Βόλου για απογευματινά χειρουργεία με 16 γιατρούς

Όλο και μεγαλώνει το ενδιαφέρον από γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου για να συμμετάσχουν στα απογευματινά χειρουργεία τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν να εφαρμόζονται τον Απρίλιο.
Ενώ προχθές δύο γιατροί είχαν κάνει αίτηση ότι θέλουν να συμμετάσχουν στα απογευματινά χειρουργεία, τελικά χθες υπήρξε εκτόξευση ενδιαφέροντος, αφού οι γιατροί που είπαν «ναι» στα απογευματινά ανέρχονται πλέον στους 16.
Ένα πρώτο σημαντικό στοιχείο είναι πως από τους 16 γιατρούς οι επτά είναι αναισθησιολόγοι και αυτό έχει μεγάλη σημασία καθώς, όπως μπορεί να γίνει αντιληπτό, χειρουργείο χωρίς αναισθησιολόγο είναι αδύνατο να γίνει.
Το δεύτερο είναι πως έχουν εκπροσωπηθεί σχεδόν όλες οι ειδικότητες τους χειρουργικού τομέα με εξαίρεση την μαιευτική κλινική, τουλάχιστον μέχρι χθες.
Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου μέχρι και χθες είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τα απογευματινά χειρουργεία, προκειμένου να μειωθεί η λίστα αναμονής από ασθενείς, 16 γιατροί εκ των οποίων δύο χειρουργοί, μία ειδικευόμενη χειρουργός, ένας οφθαλμίατρος, δύο ορθοπεδικοί, ένας ΩΡΛ, ένας νευροχειρουργός, ένας οδοντίατρος και επτά αναισθησιολόγοι.
Από τη διοίκηση αναφέρεται πως αναμενόταν να εκδηλωθεί ενδιαφέρον για τα απογευματινά χειρουργεία από λιγοστούς γιατρούς και όχι τόσους έχουν πει ήδη «ναι», ενώ η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων είναι ακόμη ανοικτή.
Σημειώνεται πως ενδιαφέρον υπάρχει και από τους εργαζόμενους, όπως τους νοσηλευτές.
Το σημαντικό είναι πως υπάρχει υψηλός αριθμός ενδιαφερόμενων αναισθησιολόγων, οπότε ανοίγει ο δρόμος για τη διεξαγωγή των χειρουργείων το απόγευμα.
Πάντως το ενδιαφέρον γιατρών και εργαζόμενων για συμμετοχή στα απογευματινά χειρουργεία σχετίζεται και με το οικονομικό κίνητρο, καθώς θα αυξηθούν οι αποδοχές τους, ενώ παράλληλα θα αποσυμφορηθεί και η λίστα αναμονής.
Εντός ημερών αναμένεται να υπάρξει νέα σύσκεψη, ώστε να παρθούν και οι τελικές αποφάσεις και πώς θα γίνουν τα χειρουργεία.

 

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το