Τοπικά

Το Άγιο Φως και φέτος στις Σποράδες με την συνδρομή της οικογένειας Ποταμιάνου

Το Άγιο Φως θα φτάσει ξανά στο Διεθνή Αερολιμένα της Σκιάθου όπως κάθε Μεγάλο Σάββατο έτσι και αυτό της 15ης Απριλίου 2023 με την συνδρομή της οικογένειας του Αντρέα Ποταμιάνου που επιθυμεί την συνέχιση της παράδοσης που ο ίδιος ξεκίνησε πριν χρόνια.

Ο Αντρέας Ποταμιάνος, επίτιμος δημότης και ευεργέτης του νησιού μπορεί να έχει φύγει από την ζωή, όμως σύμφωνα με τον Δημήτρη Διολέττα, στενό οικογενειακό τους φίλο, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα στο webradio του skiathoslife.gr, ενημερώνοντας μας πως το Άγιο Φως θα συνεχίσει να έρχεται στο νησί της Σκιάθου και τις Β. Σποράδες κάτι που ήδη κανονίζεται να γίνει με κάθε επισημότητα.

 

Εδώ και χρόνια, κάθε Μεγάλο Σάββατο, ο Αντρέας Ποταμιάνος ναύλωνε αεροπλάνο με δικά του έξοδα, το οποίο έφερνε το Άγιο Φως από την Αθήνα μόλις αφιχθεί από τα Ιεροσόλυμα. Αυτή την παράδοση συνεχίζουν και η Φλερ Ποταμιάνου με τις κόρες της Ελένη, Κατερίνα και Αλεξάνδρα.

Έτσι, έχει καθιερωθεί και το τελετουργικό παραλαβής του Αγίου Φωτός, το οποίο παραλαμβάνουν από το αεροδρόμιο της Σκιάθου οι ιερείς του νησιού μαζί με το Δήμαρχο της Σκιάθου, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους Προϊσταμένους των Αρχών και Υπηρεσιών του νησιού και εν συνεχεία το Άγιο Φως ταξιδεύει με μέριμνα του Λιμενικού Σώματος σε Σκόπελο και Αλόννησο ενώ λίγα λεπτά πριν την Ανάσταση του Κυρίου μοιράζεται στους χιλιάδες πιστούς.

Η ευγνωμοσύνη των πιστών είναι διάχυτη μέσα στο Αναστάσιμο κλίμα του Μεγάλου Σαββάτου με μία τέτοια γενναιόδωρη παράδοση.

Πηγή:skiathoslife

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το