Αθλητισμός

Πέμπτη εντός έδρας ήττα για τον Βόλο, 3-2 από τον Παναιτωλικό

Ούτε στο τρίτο παιχνίδι έδρας στο δεύτερο γύρο ο Βόλος γεύτηκε τη χαρά της νίκης. Οι «κυανέρυθροι» ηττήθηκαν με 3-2 από τον Παναιτωλικό στο Πανθεσσαλικό στάδιο, παρότι προηγήθηκαν στο σκορ και έχασαν πέναλτι στο 1-1 με τον Μπαριέντος.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος ο Παναιτωλικός έφυγε νικητής από το Πανθεσσαλικό, υποχρεώνοντας τον Βόλο στην πέμπτη εντός έδρας ήττα και έβδομη συνολικά στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Αγρινίου πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα τους «κυανέρυθρους», παίρνοντας τη ρεβάνς της ήττας στο πρώτο γύρο, όταν είχαν χάσει με το ίδιο σκορ, στο Αγρίνιο.

Ο Τσιρίνος άνοιξε το σκορ για τον Βόλο στο 18’, με τον Σενγκέλια να ισοφαρίζει στο 40’. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πέδρο με πέναλτι στο 68’ έκανε το 1-2, ενώ ο Μαλής στο 73’ πέτυχε το τρίτο γκολ του Παναιτωλικού, με τον Μεσκίδα να διαμορφώνει το τελικό 2-3 στις καθυστερήσεις.

 Πώς αγωνίστηκαν οι ομάδες
Ο Κώστας Μπράτσος έκανε μία αλλαγή σε σχέση με την ενδεκάδα που ξεκίνησαν στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Άρη. Συγκεκριμένα, στη θέση του Μεσκίδα έπαιξε ο Βραζιλιάνος Πιρές. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Κλέιμαν, ενώ το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Άλχο και το αριστερό ο Λούνα. Στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Πίρινεν και Εσκοβάλ. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής αγωνίστηκαν οι Μεταξάς και Μπαριέντος. Στις πτέρυγες επιχειρούσαν οι Ντέλετιτς και Τσιρίνος με τον Πιρές να παίζει πίσω από τον προωθημένο Οζέγκοβιτς.

Από την πλευρά του ο προπονητής του Παναιτωλικού Γιάννης Αναστασίου, παρέταξε την ομάδα του με τερματοφύλακα τον Στεγιάκη. Την τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά αποτέλεσαν οι Λιάβας, Μαλής, Λάρσον και Χουχούμης. Ο Μάρτενσον ήταν ο αμυντικός μέσος, με τους Ντίαζ και Κολοβό να αγωνίζονται ως εσωτερικοί μέσοι. Στις πτέρυγες επιχειρούσαν οι Μόρσεϊ και Σενγκέλια, με τον Πέδρο να παίζει στην κορυφή της επίθεσης.

Από ένα γκολ ο δύο ομάδες στο α’ μέρος
Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες προσπάθησαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους, με τις καλές επιθετικές προσπάθειες, πάντως, μπροστά στις δύο εστίες να είναι ελάχιστες. Οι παίκτες του Βόλου δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους στην πολύ καλά οργανωμένη άμυνα του Παναιτωλικού, ενώ από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να «παγώσουν» το παιχνίδι και να βγουν στην κόντρα επίθεση.

Η πρώτη τελική προσπάθεια ήταν για τον Παναιτωλικό στο 7’ με τον Σενγκέλια να σουτάρει, με την μπάλα να καταλήγει έξω από το δεξί δοκάρι του Κλέιμαν, ο οποίος δεν ανησύχησε.

Ο Βόλος στην πρώτη καλή επιθετική προσπάθεια που δημιούργησε στο παιχνίδι κατάφερε να πάρει «κεφάλι» στο σκορ. Ήταν το 18ο λεπτό, όταν ο Τσιρίνος πάσαρε στον Ντέλετιτς, ο Σέρβος έκανε το σουτ από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή, με τον Στεργιάκη να αποκρούει, δίχως να μπορεί να συγκρατήσει την μπάλα. Ο Τσιρίνος που ακολούθησε τη φάση πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 1-0 για την ομάδα του, σημειώνοντας το πρώτο γκολ με την κυανέρυθρη φανέλα.

Μάλιστα, τρία λεπτά αργότερα, στο 21’ ο Βόλος «άγγιξε» το 2-0. Ο Ντέλετιτς έκανε ωραία κίνηση από τα δεξιά, αποφεύγοντας τον Χουχούμη, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε, πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Στεργιάκη.

Ο Παναιτωλικός είχε μία καλή στιγμή στο 22’. Ο Σενγκέλια έκανε ωραία κίνηση από τα δεξιά και σούταρε, με την μπάλα να περνά αρκετά δίπλα από το δοκάρι του Κλέιμαν. Για να φτάσουμε στο 29’ όπου ο Βόλος έχασε μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει. Ο Οζέγκοβιτς βρήκε ωραία τον Ντέλετιτς, εκείνος απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε από τα πλάγια, πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Στεργιάκη.

Οι φιλοξενούμενοι στο 36’ απείλησαν το τέρμα του Κλέιμαν, όταν ο Λιάβας έκανε όμορφη σέντρα από τα δεξιά, ο Κολοβός πήδηξε και πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι του Κλέιμαν.

Τελικά, το γκολ της ισοφάρισης για τον Παναιτωλικό ήρθε στο 40’. Ο Μόρσεϊ έκανε ωραία ενέργεια και σέντρα από τα αριστερά, με τον Σενγκέλια να σουτάρει απευθείας και να στέλνει την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κλέιμαν, γράφοντας το 1-1. Ο Σενγκέλια πέτυχε το τρίτο του φετινό τέρμα στο πρωτάθλημα και το δεύτερο φέτος απέναντι στον Βόλο.  Έτσι  οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες με σκορ 1-1.

Γύρισε το παιχνίδι ο Παναιτωλικός
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Βόλος μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, είχε καλύτερη κυκλοφορία μπάλας και πίεσε την άμυνα του Παναιτωλικού με στόχο το δεύτερο γκολ. Στο 53’ ο Οζέγκοβιτς σκόραρε, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ στον Ντίας, στην προσπάθειά του να του «κλέψει» την μπάλα.

Η υπεροχή του Βόλου έφερε ένα κερδισμένο πέναλτι στο 58’. Μετά από βαθιά μπαλιά στην περιοχή του Παναιτωλικού, ο Στεργιάκης βγήκε άσχημα στην έξοδό του, «γκρέμισε» στο χόρτο τον Οζέγκοβιτς, με τον κ. Τσέτσιλα να δείχνει την άσπρη βούλα. Μετά από τέσσερα λεπτά ο Μπαριέντος εκτέλεσε το πέναλτι, με τον Στεργιάκη να αποκρούει τη μπάλα, πέφτοντας στην αριστερή γωνία και να διορθώνει το λάθος του.

Κι ενώ δεν έγινε το 2-1, στο 66’ ήταν η σειρά του Παναιτωλικού να κερδίσει πέναλτι. Ο Χατζηθεοδωρίδης μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή του Βόλου, ο Ντέλετιτς τον ανέτρεψε, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Δύο λεπτά αργότερα ο Πέδρο εκτέλεσε το πέναλτι και στο 68’ έγραψε το 1-2.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν σε τρίτο γκολ στο 73’ εκμεταλλευόμενοι την κακή ψυχολογία των παικτών του Βόλου και ένα λάθος στο κέντρο της άμυνας. Ο Σενγκέλια εκτέλεσε φάουλ και ο προωθημένος Μαλής με προβολή μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κλέιμαν, κάνοντας το 1-3.

Ο Βόλος δεν μπόρεσε να βγάλει άμεσα αντίδραση, παρά τις αλλαγές του Μπράτσου (πέρασαν στο ματς οι Κούτσιας και Μεσκίδα) και μάλιστα στο 80’ ο Παναιτωλικός έχασε μεγάλη ευκαιρία να σημειώσει τέταρτο τέρμα. Ο Μόρσεϊ πήρε την μπάλα από μακρινή μεταβίβαση του Ντουάρτε, έκανε το σουτ εκτός περιοχής, με τον Κλέιμαν να αποκρούει σε κόρνερ.

Τελικά, ο Βόλος κατάφερε να μειώσει το σκορ στο 96’ με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Μεσκίδα, με την μπάλα να βρίσκει πρώτα το αριστερό δοκάρι του Στεργιάκη και να καταλήγει στα δίχτυα.

Διαιτητής: Τσέτσιλας (Γρεβενών)
Βοηθοί: Στεφανής (Καρδίτσας), Μαυρουδής (Ηρακλείου)
4ος διαιτητής: Αγγελάκης (Μακεδονίας)
Κίτρινες: Γκάγκι-Μάλης, Στεργιάκης, Μόρσεϊ
ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Άλχο, Λούνα (82’ Σι), Πίρινεν, Εσκοβάλ, Μεταξάς (13’ Γκάγκι), Μπαριέντος, Πιρές (75’ Μεσκίδα), Τσιρίνος (82’ Καρτάλης), Ντέλετιτς (75’ Κούτσιας), Οζέγκοβιτς.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Στεργιάκης, Λιάβας, Λάρσον (46’ Χατζηθεοδωρίδης), Μάλης, Χουχούμης, Μάρτενσον, Ντίαζ, Κολοβός (79’ Ντουάρτε), Μόρσεϊ, Σεγκέλια (85’ Ξενιτίδης), Πέδρο (85’ Μπουζούκης).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το