Πολιτισμός

H μουσική στην υπηρεσία του κινηματογράφου

festival

Η περσινή πρώτη παρουσίαση του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους από τη Στέγη και το Ελληνικό Σχέδιο είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή και οι 11 ταινίες που προβλήθηκαν τελικά άφησαν στο κοινό τις καλύτερες εντυπώσεις. Η 2η χρονιά βρίσκει το project πιο ώριμο και με βελτιώσεις στους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής που θα φέρουν ακόμα πιο πολλές καλές δουλειές στη διάθεση της κριτικής επιτροπής. Σκοπός του φεστιβάλ είναι και φέτος να στηρίξει την πρωτογενή δημιουργία και μάλιστα τη δημιουργία που αφορά στη διάδραση δύο διαφορετικών χώρων της τέχνης, της μουσικής και του κινηματογράφου.

Η μεγάλη διαφορά με πέρυσι είναι ότι φέτος υπάρχουν κατηγορίες συμμετοχής, ντοκιμαντέρ, μυθοπλασία και βίντεο-κλιπ καθώς και διεθνές διαγωνιστικό τμήμα με ταινίες μικρού μήκους με έμπνευση από όλα τα είδη μουσικής. Έτσι, ο δημιουργός δεν χρειάζεται να περιοριστεί στην ελληνική μουσική αλλά μπορεί να επιλέξει να εμπνευστεί από έναν ξένο ροκ σταρ ή ακόμα και από την κλασική μουσική. Ακόμα, για φέτος δεν υπάρχει ο περιορισμός της πρεμιέρας της ταινίας που υποβάλλεται προς συμμετοχή.
Η παρουσίαση των ταινιών που θα έχει επιλέξει η επιτροπή θα προβληθούν στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 6, 7 και 8 Μαρτίου ενώ η υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 23 Ιανουαρίου. Τα βραβεία του φεστιβάλ είναι δύο: Βραβείο καλύτερου έργου, 10.000 ευρώ, Βραβείο κοινού καλύτερου έργου, 6.000 ευρώ.

πηγή www.protothema.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το