Αθλητισμός

Στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος πόλο η Εθνική Νεανίδων

Τεράστια επιτυχία για την Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Νεανίδων (Κ18). Το συγκρότημα της Ευτυχίας Καραγιάννη -με την Βολιώτισσα Βασιλική Λασκαρίδου στην 13άδα- νίκησε 10-9 την Ουγγαρία στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Βελιγράδι και φυσικά εξασφάλισε το μετάλλιο. Μένει να μάθουμε αν αυτό θα είναι το χρυσό ή το ασημένιο με αντίπαλο στον τελικό τις ΗΠΑ.

Η ελληνική ομάδα κυριάρχησε μετά τα μισά της δεύτερης περιόδου. Με επί μέρους σκορ 1-6, μετέτρεψε το 4-4 σε 5-10 στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου. Η Ουγγαρία επέστρεψε στο ματς στην τελευταία περίοδο, μειώνοντας σε 9-10, αλλά οι διεθνείς μας παίκτριες έμειναν ψύχραιμες και κράτησαν το προβάδισμα.

Οι Μαγυάρες προηγήθηκαν 2-0, με την εθνική να ισοφαρίζει σε 2-2 και να παίρνει για πρώτη φορά προβάδισμα με την Τορνάρου (3-4) στα τελευταία δευτερόλεπτα της πρώτης περιόδου. Η Μακσάι έκανε το 4-4 στο ξεκίνημα του δευτέρου οκταλέπτου, όμως η Τριχά και η Σάντα έγραψαν το 4-6 του ημιχρόνου.

Με τρία ακόμη γκολ της Τριχά, το σκορ έγινε 5-9 στην τρίτη περίοδο που ολοκληρώθηκε ιδανικά για την ελληνική ομάδα όταν ο Ούγγρος προπονητής έδωσε εντολή στην τερματοφύλακα Σ. Γκολοπένζα να κατέβει στην επίθεση. Οι Μαγυάρες έχασαν τη μπάλα και η Χαλδαίου με σουτ σχεδόν από τη μία εστία στην άλλη σημείωσε το 5-10 στο 1’.28’’.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο η Ελλάδα «κόλλησε» επιθετικά, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για γκολ. Έτσι η Ουγγαρία άρχισε να «ροκανίζει» τη διαφορά και κατάφερε με σερί 4-0 να μειώσει σε 9-10 και ενώ απέμεναν 3’.18’’ για τη λήξη. Όμως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν λύγισε. Μπορεί να μην κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, αλλά οι Ελληνίδες παίκτριες έβγαλαν ορισμένες εντυπωσιακές άμυνες, ενώ στην τελευταία φάση κατάφεραν να αποσοβήσουν την ισοφάριση παίζοντας με αριθμητικό μειονέκτημα.

Αντίπαλος της Εθνικής μας στον τελικό θα είναι η ομάδα των ΗΠΑ που κέρδισε άνετα την Ιταλία στον άλλο ημιτελικό με 18-9. Να σημειωθεί ότι στη φάση των ομίλων η Ελλάδα είχε κερδίσει τις ΗΠΑ με 15-14.

Διαιτητές: Φρανούλοβιτς (Κροατία), Κιτ (Νότια Αφρική)

Οκτάλεπτα: 3-4, 1-2, 1-4, 4-0.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Τόρμα, Αουμπέλι 1, Φεκέτε, Χάιντου 1, Μακσάι 2, Τίμπα, Λέντβαϊ 2, Ν. Γκολοπένζα, Ζέγκεντι 3, Κόκα, Ίρμες, Βαρό, Σ. Γκολοπένζα.

ΕΛΛΑΔΑ: Καραγιάννη, Σάντα 2, Καλογεροπούλου, Σιούτη, Τσιμάρα, Χαλδαίου 2, Τορνάρου 1, Κουρέτα, Ανδρεάδη, Τριχά 5, Λασκαρίδου, Καραμπέτσου, Κωνσταντοπούλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το