Τοπικά

«Πρεμιέρα» ενδοσχολικών εξετάσεων στο Λύκειο με τράπεζα θεμάτων

 

«Πρεμιέρα» σήμερα ενδοσχολικών εξετάσεων στα Λύκεια οι οποίες πραγματοποιούνται μετά από δύο χρόνια πανδημίας. Ωστόσο το νέο στοιχείο είναι πως διεξάγονται με την τράπεζα θεμάτων η οποία επανέρχεται μετά από περίπου οκτώ χρόνια.
Πιο συγκεκριμένα σήμερα Δευτέρα, 23 Μαΐου, ξεκινούν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 15 Ιουνίου.
Ειδικότερα, οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών/τριών της Α΄ και Β΄ τάξης των Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕΛ διεξάγονται από τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 έως την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022, ενώ οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών/τριών της Γ΄ τάξης Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕΛ, διεξάγονται από τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 έως την Τρίτη 31 Μαΐου 2022.
Οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους μαθητές και μαθήτριες των ΓΕΛ έχουν προγραμματιστεί στις 3-10 Ιουνίου, ενώ για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ στις 2-17 Ιουνίου. Τα Ειδικά Μαθήματα θα εξεταστούν 18-30 Ιουνίου. Οι εξετάσεις στο Γυμνάσιο θα διεξαχθούν 1-15 Ιουνίου.
Οι ενδοσχολικές εξετάσεις δεν είχαν διεξαχθεί ούτε το 2020 ούτε το 2021, άρα για τους μαθητές του Λυκείου είναι μια νέα εμπειρία για το πώς θα διαχειριστούν τα νέα δεδομένα.
Μάλιστα υπάρχει ένα ακόμη καινούριο στοιχείο και δεν είναι άλλο από την τράπεζα θεμάτων η οποία επανέρχεται μετά από περίπου οκτώ χρόνια.
Την περασμένη Πέμπτη ήταν η τελευταία μέρα που έκαναν μάθημα οι μαθητές στα Λύκεια, καθώς την Παρασκευή υπήρξε η συνεδρίαση συλλόγων διδασκόντων για τις απουσίες των μαθητών και την οργάνωση των εξετάσεων.
Από τα τέσσερα εξεταζόμενα θέματα οι μαθητές σε δύο θα διαγωνιστούν σε ζητήματα τα οποία θα προκύψουν από την τράπεζα θεμάτων.
Μάλιστα οι καθηγητές για τα γλωσσικά μαθήματα θα πρέπει αν βρίσκονται στο σχολείο τρεις ώρες πριν την έναρξη των εξετάσεων, ώστε να δουν ποια θέματα τους κληρώθηκαν από την τράπεζα θεμάτων και να επιλέξουν αυτά που θεωρούν ότι ταιριάζουν περισσότερο σε αυτά που δίδαξαν στους μαθητές τους.
Έτσι, αν η πρώτη βάρδια εξετάσεων αρχίζει στις 8.30 το πρωί, οι καθηγητές των γλωσσικών μαθημάτων θα πρέπει να βρίσκονται στο σχολείο από τις 5.30 τα ξημερώματα για να συνδεθούν με το σύστημα της τράπεζας θεμάτων. Σε εγρήγορση θα βρίσκεται και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, προκειμένου να παρέμβει, αν προκύψει κάποιο πρόβλημα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το