Τοπικά

Βίτσας από Λάρισα: “Εκλογές για να δοθεί πολιτική λύση στη χώρα – Ο ΣΥΡΙΖΑ να καταστεί ένα σύγχρονο, δημοκρατικό ευρωπαϊκό κόμμα”

Στη Λάρισα βρίσκεται σήμερα Σάββατο ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης παρουσίασε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από τις διεθνείς εξελίξεις με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, την πολιτική επικαιρότητα της χώρας και την ενεργειακή κρίση που μας ταλανίζει το τελευταίο διάστημα, καθώς και τις “ζυμώσεις” που γίνονται στο κόμμα με αφορμή το 3ο Συνέδριο που επίκειται στις 17 Απριλίου.

Ο κ. Βίτσας ξεκίνησε την τοποθέτηση του με το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ που είναι η απαλλαγή της χώρας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατόπιν, αναφέρθηκε στις εξελίξεις γύρω από το μείζον θέμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, τονίζοντας πως “ο κόσμος άλλαξε με την εισβολή της Ρωσίας στη Ουκρανία. Είναι τραγική εξέλιξη όλο αυτό που συμβαίνει και πορευόμαστε σε έναν κόσμο όπου επανέρχεται πάλι το δίκαιο του ισχυρού. Οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορούν να τιμήσουν τον λόγο τους και τη συμμαχία τους. Δεν είναι δικαιολογήσιμο όλο αυτό, καθώς δεν τηρήθηκε η συμφωνία του Μινσκ που αυτή τη στιγμή είναι νεκρή”.

Στη συνέχεια ο κ. Βίτσας παρουσίασε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από τον πόλεμο στην Ουκρανία, οι οποίες κινούνται γύρω από πέντε πυλώνες: “1. Καταδίκη της εισβολής και του πολέμου στην Ουκρανία, 2.Ο ρόλος της Ευρωπαικής Ενωσης απεδείχθη κατώτερος των περιστάσεων και συνελήφθη κοιμώμενη, 3. Η κυβέρνηση να μπορέσει να προστατέψει τους 150.000 Έλληνες ομογενείς που μένουνε στην Ουκρανία, 4. Η Ελλάδα να καταστεί ενεργός πυρήνας ειρήνης, με την μη συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων στις πολεμικές επιχειρήσεις και 5. η ενεργειακή κρίση στην χώρα μας, για την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρει μεγάλη ευθύνη, θα πολλαπλασιαστεί τώρα με τον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουκρανία”.

Παράλληλα, ο κ. Βίτσας τόνισε πως “η Ελλάδα ζει πολλαπλές κρίσεις, καθώς η υγειονομική κρίση ήρθε κατευθείαν μετά την οικονομική και βρήκε απροετοίμαστη τη χώρα μας με αποτέλεσμα να έχει γίνει συνήθεια οι καθημερινά δεκάδες νεκροί συμπολίτες μας από την πανδημία”.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής παρουσίασε διάφορα στοιχεία που αφορούν την υγειονομική και οικονομική κρίση στη χώρα μας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους αγρότες, σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δίπλα στον Έλληνα αγρότη και θα προσπαθήσει να προβάλλει τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούν.

Ακόμη, ο κ. Βίτσας έστρεψε τα βέλη του προς την κυβέρνηση τονίζοντας πως “η προκήρυξη εκλογών είναι η μόνη λύση για να μπορέσει η χώρα να οδηγηθεί και πάλι σε μία προοδευτική κυβέρνηση” κάνοντας παράλληλα “άνοιγμα” προς τα κόμματα των ΚΙΝΑΛ – ΚΚΕ -ΜέΡα25 να συγκροτήσουν μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση.

Τέλος, όσον αφορά του συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που επίκειται στις 17 Απριλίου, ο κ. Βίτσας επεσήμανε πως στόχος είναι “ο ΣΥΡΙΖΑ να καταστεί ένα μαζικό, δημοκρατικό και σύγχρονο κόμμα”.

 

Από την πλευρά του ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Βασίλης Κόκκαλης καλωσόρισε τον κ. Βίτσα στη Λάρισα σημειώνοντας πως “στο πλαίσιο προσυνεδριακού διάλογου καλωσορίζουμε τον σύντροφο Βίτσα. Το συνέδριο θα σημάνει το ξεκίνημα μιας νέας κοινωνικής πλειοψηφίας απέναντι στην φτωχοποίηση της κοινωνίας. Το υψηλό κόστος στην ενέργεια έχει την σφραγίδα Μητσοτάκη. Το συνέδριο θα είναι η απάντηση στην φτωχοποίηση και καλούμε τις προοδευτικές δυνάμεις να συστρατευθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ για να μπει τέλος στην κατρακύλα της ελληνικής κοινωνίας”.

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν επίσης οι: Βασίλης Ζωγράφος συντονιστής ΝΕ Λάρισας, Γιάννης Καρυπίδης μέλος ΝΕ., Γιώργος Κωσταροπουλος μέλος ΝΕ., Χρήστος Τσιόπας μέλος ΝΕ και Ελένη Σδράλη μέλος Ν.Ε.

Θοδωρής Τσέτσιλας

Πηγή:onlarissa

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το