Τοπικά

100.000 από την Περιφέρεια για τη λειτουργία της σήραγγας της Γορίτσας

IMG_0871

Ποσό 100.000 ευρώ εξασφάλισε η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη λειτουργία του περιφερειακού και της σήραγγας της Γορίτσας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε συνέντευξή του στο Ράδιο Ένα. Με βάση την εμπειρία από άλλες σήραγγες, όπως είπε, τα χρήματα αυτά επαρκούν για να καλύψουν την ανάθεση του έργου σε ιδιώτη για ένα χρόνο, καλώντας ουσιαστικά το δήμο Βόλου να αναλάβει τις ευθύνες του για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του έργου.
Όπως συγκεκριμένα ανέφερε ο κ. Αγοραστός η λειτουργία της σήραγγας επί 24ωρου βάσεως, θα μπορούσε να καλυφθεί με την εφαρμογή ενός μικτού σχήματος συνεργασίας ανάμεσα στο δήμο Βόλου και τον ιδιώτη που θα προκύψει από ανοιχτό διαγωνισμό, εξηγώντας οτι στο πλαίσιο αυτό θα μπορούσαν να απασχοληθούν τα τέσσερα άτομα που διαθέτει ο δήμος Βόλου σύμφωνα με τα ωράρια που ορίζει ο νόμος, και οι υπόλοιπες ανάγκες να καλυφθούν από το προσωπικό που θα διαθέσει ο εργολάβος.
Υπενθυμίζοντας οτι ο δήμος Βόλου έχει την ευθύνη λειτουργίας του έργου, ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε την ανάγκη να βρεθεί έγκαιρα λύση, ενώ δεν δεσμεύτηκε για περαιτέρω οικονομική στήριξη του εγχειρήματος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το