Τοπικά

Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑΜΕΑ Ν. Μαγνησίας: “Σημαντική υπηρεσία ο Προσωπικός Βοηθός ΑμεΑ”

Χαιρετίζει τον “Προσωπικό Βοηθό για τα Άτομα με Αναπηρία” που συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑΜΕΑ Ν. Μαγνησίας. Συγκεκριμένα τη χαρακτηρίζει ως μια από τις πιο σημαντικές υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει η Πολιτεία.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρει:

“Με αφορμή τη συζήτηση που έλαβε χώρα κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, για το σχέδιο νόμου «Πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών κακοποίησης και παραμέλησης ανηλίκων, Πρόγραμμα «Κυψέλη» για την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, διατάξεις για την προώθηση της αναδοχής και της υιοθεσίας, «Προσωπικός Βοηθός για τα Άτομα με Αναπηρία», ο Σύλλογος μας χαιρετίζει τη σημαντική αυτή εξέλιξη, η οποία αποτελεί προϊόν προσπάθειας ετών.

Η θέσπιση του «Προσωπικού Βοηθού για τα Άτομα με Αναπηρία» είναι μία από τις πιο σημαντικές υπηρεσίες που μπορεί να παρέχει μία οργανωμένη Πολιτεία, ώστε το άτομο με αναπηρία να ασκεί το δικαίωμά του στην προσωπική επιλογή. Ο προσωπικός βοηθός κάτω από την καθοδήγηση του ατόμου με αναπηρία, μπορεί να υλοποιήσει και να ολοκληρώσει προσωπικές και κοινωνικές επιθυμίες. Ο θεσμός δεν πρέπει να λειτουργήσει ως μία στυγνή κρατική υπηρεσία, αλλά να αποκτήσει χαρακτήρα διαβουλευτικό και κοινωνικού απολογισμού, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντική η συμπερίληψη και των ατόμων που αντιμετωπίζουν ψυχικές αναπηρίες. Τέλος, κρίνεται σημαντική, η ανάγκη για διαρκή επιμόρφωση του προσωπικού βοηθού”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το