Τοπικά

“Στάχτη” έγιναν 400 στρέμματα με χαμηλή βλάστηση από τη φωτιά στις «Σκαφίδες»

Πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε δύο μέτωπα κλήθηκαν να σβήσουν σήμερα οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Μαγνησίας. Η πρώτη φωτιά ξέσπασε στις 4.13 το απόγευμα στην περιοχή «Σκαφίδες» του Δήμου Ρήγα Φεραίου στη Β’ ΒΙ.ΠΕ και ξεκίνησε απέναντι από το βενζινάδικο «Παπαμήτρος» σε υποσταθμό της ΔΕΗ. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και μεγάλη και «σηκώθηκαν» δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, και συγκεκριμένα ένα Canadair και ένα Air Tractor, για να ελεγχθούν οι εστίες. Παράλληλα στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχε και το πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Έρικσον. Μεγάλη ήταν και η κινητοποίηση των επίγειων δυνάμεων με τουλάχιστον 56 πυροσβέστες με 28 πυροσβεστικά οχήματα. Εκτός από οχήματα από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της ΒΙΠΕ έσπευσαν οχήματα από την Καρδίτσα, την Οιχαλία, την Καλαμπάκα, τη Στυλίδα, τη Λάρισα, τον Δρυμώνα, τα Φάρσαλα και τους Σοφάδες. Ακόμη συνέδραμαν τρία πεζοπόρα τμήματα με τουλάχιστον 20 άτομα, ενώ μία υδροφόρα της Περιφέρειας, ένα jcb και ένας φορτωτής έσπευσαν, για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς έναντι της Χαλυβουργίας, στον Δήμο Ρήγα Φεραίου.
Από τη φωτιά κάηκαν 400 στρέμματα χαμηλής έκτασης με πουρνάρια, χόρτα, αλλά και υπολείμματα καλλιεργειών. Η φωτιά «πέρασε» σε ελαιοκτήματα, αλλά ευτυχώς δεν κάηκαν δέντρα. Επίσης, από τις φλόγες απειλήθηκαν αποθήκες, αλλά και εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών, ευτυχώς χωρίς ζημιές. Από τη φωτιά επίσης κάηκαν λάστιχα που βρίσκονταν έξω από αποθήκη, μία πλατφόρμα τελευταίας τεχνολογίας, αλλά και δύο κολώνες της ΔΕΗ, προκαλώντας πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση της περιοχής του φωτοβολταϊκού πάρκου.

Κάηκαν 75 στρέμματα στο Διμήνι

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και για τη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Πετρομάγουλο Διμηνίου. Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 6.30 το απόγευμα σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Πετρομάγουλο και συγκεκριμένα από την έξω μεριά της βιοτεχνικής περιοχής, από το Συνεταιριστικό ΚΤΕΟ. Στην επιχείρηση της κατάσβεσης συμμετείχαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις και στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα. Από τη φωτιά κάηκε έκταση 70-75 στρεμμάτων με ξερά χόρτα και πουρνάρια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το