Τοπικά

Κατηγορείται για ληστεία σε βαθμό κακουργήματος ο 30χρονος που έκλεψε 10 ευρώ από φαρμακείο στη Νέα Ιωνία

Προχθές το βράδυ κατά τη διάρκεια εφημερίας 30χρονος εισέβαλε σε φαρμακείο στη Νέα Ιωνία με καλυμμένο το πρόσωπό του και απείλησε τον φαρμακοποιό ότι θα προκαλέσει ζημιές στον χώρο και θα επιτεθεί στον ίδιο, εάν δεν του παραδώσει την είσπραξη. Ο φαρμακοποιός, που φέρεται να γνώριζε τον δράστη και από άλλες «επισκέψεις», διαπραγματεύτηκε μαζί του και τελικά του έδωσε 10 ευρώ.

Ο άνδρας οδηγήθηκε χθες ενώπιον εισαγγελέα ο οποίος του άσκησε δίωξη για ληστεία σε βαθμό κακουργήματος και κατόπιν πέρασε το κατώφλι του ανακριτή ζητώντας προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα, ενώ παραμένει κρατούμενος. Ο νεαρός που φέρεται να έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές για παρόμοια αδικήματα, εμφανίζεται τοξικοεξαρτημένος και είναι ελεύθερος υπό όρους, αφού φέρεται να ενεπλάκη στο περιστατικό με την κλοπή στον Ι.Ν. Κωνσταντίνου και Ελένης στη Βρύναινα στις 17 Σεπτεμβρίου 2020, όταν είχαν «κάνει φτερά» το Ευαγγέλιο, ιερά σκεύη, εικόνες, αφιερώματα και τάματα. Ο 30χρονος φέρεται να προσπάθησε να τα πουλήσει σε κοσμηματοπώλες στον Αλμυρό. Τότε είχε αντιμετωπίσει την κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής, σε βαθμό κακουργήματος και είχε αφεθεί ελεύθερος με όρους την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την εμφάνιση μία φορά τον μήνα στο Α.Τ. Αλμυρού, ενώ είχε ισχυριστεί ότι ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 30χρονος έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του προχθές γύρω στις 10.30 τη νύχτα μπήκε στο φαρμακείο 61χρονου στη Νέα Ιωνία, κοντά στην Ευαγγελίστρια, λέγοντάς του να του δώσει χρήματα από το ταμείο, γιατί αλλιώς «θα βγάλει το σιδερικό» που έχει στην τσέπη.
Ο 61χρονος του παρέδωσε 10 ευρώ από τις εισπράξεις, με τον 30χρονο να τρέπεται σε φυγή. Λίγο αργότερα συνελήφθη από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν τα χρήματα που αφαίρεσε από τον φαρμακοποιό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 30χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν απείλησε τον 61χρονο, παρά μόνο μετέβη στο φαρμακείο για πάρει χάπια, αλλά τα συγκεκριμένα σκευάσματα δεν ήταν διαθέσιμα εκείνη τη στιγμή. Έτσι ο φαρμακοποιός τον λυπήθηκε και του έδωσε τα 10 ευρώ για να τον βοηθήσει…

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Ματσιόλης επεσήμανε πως και πριν μια εβδομάδα φαρμακοποιός είχε δεχτεί επίθεση την ώρα της εφημερίας, γι’ αυτό και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος απέστειλε σχετική επιστολή στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας ζητώντας να υπάρχει επιτήρηση στα φαρμακεία που διανυκτερεύουν.
«Όταν είσαι υποχρεωμένος να είσαι παρών οφείλει η Πολιτεία και η αστυνομία να επαγρυπνεί. Να περνούν σε σταθερά χρονικά διαστήματα περιπολικά από τα φαρμακεία για να αισθανόμαστε ότι δεν είμαστε μόνοι μας, για να μπορέσουμε να επιτελέσουμε το έργο μας», ανέφερε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το