Τοπικά

95 νεκροί από τον ιό σε δύο μήνες στη Μαγνησία – Κινητοποίηση σήμερα από τους νοσοκομειακούς γιατρούς

Για το «τρίτο κύμα» του κορωνοϊού προετοιμάζονται «άοπλοι» οι γιατροί στο Νοσοκομείο του Βόλου, που σήμερα θα μετέχουν στις 11 το πρωί σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας για την εγκατάλειψη του συστήματος υγείας. Στο Νοσοκομείο του Βόλου δεν τοποθετήθηκε κανένας παθολόγος παρά μόνο μονιμοποιήθηκε ένας γιατρός που εργαζόταν ήδη ως συμβασιούχος τα τελευταία χρόνια στο «Αχιλλοπούλειο». Η «μάχη» στο Νοσοκομείο δίνεται με ελάχιστους ειδικούς γιατρούς και ειδικευόμενους και οι ασθενείς διασωληνώνονται και σε απλές κλίνες, καθώς η ΜΕΘ έχει πληρότητα 100%. Για την ακρίβεια, χθες οι διασωληνωμένοι ήταν 9 ενώ η ΜΕΘ διαθέτει 8 κλίνες.. Υπήρξαν ημέρες με τεράστιο «φορτίο», όπου εκτός ΜΕΘ ήταν διασωληνωμένοι πέντε ασθενείς, που ήταν αδύνατον να μεταφερθούν σε άλλα Νοσοκομεία λόγω της κλινικής τους εικόνας.

Την ίδια ώρα, ο θάνατος του 81χρονου Γιάννη Παπαγεωργίου «ανέβασε» χθες τον αριθμό των νεκρών από κορωνοϊό στο Νοσοκομείο του Βόλου σε 90, από τις 19 Οκτωβρίου. Εκτός «Αχιλλοπούλειου» έχουν πεθάνει από κορωνοϊό πέντε άνθρωποι ο ένας σε νοσοκομείο της Κορίνθου και οι υπόλοιποι τέσσερις σπίτι τους. Την ίδια ώρα μειώνονται τα κρούσματα στη Μαγνησία αλλά ο αριθμός λόγω έλλειψης μαζικών τεστ δεν είναι ενδεικτικός της διασποράς στην κοινότητα. Υπενθυμίζεται πως μαζικά τεστ διενεργεί μόνο η Περιφέρεια Θεσσαλίας κάθε Παρασκευή στο Πανθεσσαλικό. Η Λάρισα, σε αντίθεση με τις άλλες θεσσαλικές πόλεις παραμένει στο «κόκκινο» με 109 κρούσματα.

Στα εργαστήρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου όπου αποστέλλονται όλα τα δείγματα για επιβεβαίωση ή για ενημέρωση του συστήματος, καταγράφηκαν από προχθές στις 2 το μεσημέρι, μέχρι χθες στις 2 το μεσημέρι 16 νέα κρούσματα στη Μαγνησία.
Τα δύο κρούσματα αποτελούν επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ενώ 14 ακόμη εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωμάτων και συγκεκριμένα δύο σε ιδιωτικό εργαστήριο ένα στο Κ.Υ. Βελεστίνου και έντεκα στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου

Πληρότητα 100% στη ΜΕΘ
Εξακολουθούν να παραμένουν κατειλημμένες όλες οι κλίνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου νοσηλεύονται 8 άτομα ηλικίας από 49 έως 74 ετών καθώς και όλες οι κλίνες στη μονάδα αρνητικής πίεσης που διαθέτει πέντε θαλάμους.
Στις δύο κλινικές covid νοσηλεύονταν χθες 40 άτομα και δόθηκαν 16 εξιτήρια, ενώ έγιναν τρεις εισαγωγές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το