Κόσμος

Συγκλονίζει η φωτογραφία: Γιατρός αγκαλιάζει τον ηλικιωμένο ασθενή του στο Τέξας

Είναι από εκείνες τις συγκινητικές στιγμές που αξίζει να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να προσέξεις. Είναι από εκείνες τις στιγμές που τα λόγια δεν έχουν ουσία, καθώς αρκεί ένα κλικ, μία φωτογραφία που θα σε γεμίσει με συναισθήματα χαράς και κάποιες φορές και λύπης. Ναι, αυτή η φωτογραφία με γιατρό να αγκαλιάζει ηλικιωμένο ασθενή με κορονοϊό κάνει τον γύρο του διαδικτύου και συγκλονίζει.

«Απλά έκλαιγε»: Η φωτογραφία γιατρού με στολή προστασίας, μάσκα, προσωπίδα, γάντια, που παίρνει έναν ηλικιωμένο ασθενή στην αγκαλιά του την ημέρα της γιορτής των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ γνώρισε μεγάλη διάδοση, έγινε σύμβολο της απελπισίας των ασθενών με τον κορονοϊό και της συμπόνιας του υγειονομικού προσωπικού. Το στιγμιότυπο απαθανατίστηκε την Πέμπτη, ημέρα της μεγάλης οικογενειακής γιορτής των Ευχαριστιών, στο νοσοκομείο United Memorial του Χιούστον, στην πολιτεία Τέξας, από φωτοειδησεογράφο του πρακτορείου Getty.

«Ήμουν στη μονάδα COVID και είδα αυτόν τον ηλικιωμένο ασθενή, που είχε σηκωθεί από το κρεβάτι του, προσπαθούσε να φύγει και είχε αρχίσει να κλαίει», αφηγήθηκε τη Δευτέρα στο CNN ο γιατρός, Τζόζεφ Βαρόν, επικεφαλής του τμήματος εντατικής θεραπείας στο Γιουνάιτεντ Μεμόριαλ. «Πλησίασα και τον ρώτησα “γιατί κλαίτε;”. Μου είπε: “Θέλω να είμαι με τη γυναίκα μου”. Τον αγκάλιασα», ανέφερε ο γιατρός, προσθέτοντας πως δεν ήξερε ότι τον φωτογράφιζαν. «Απλά έκλαιγε, αλλά έπειτα από μια στιγμή ένιωσε καλύτερα και σταμάτησε», πρόσθεσε ο Δρ. Βαρόν, δηλώνοντας ότι κι αυτός αισθάνθηκε «απελπισμένος», «λυπημένος, όπως εκείνος».

Ο ασθενής στη φωτογραφία πάει καλύτερα και έχει καλές πιθανότητες να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο πριν από το τέλος της εβδομάδας, διευκρίνισε ο Δρ. Βαρόν. Ο γιατρός, ο οποίος εργάζεται στη μονάδα 256 ημέρες, χωρίς ούτε μια μέρα ρεπό, εξέφρασε την «απόγνωσή του» για την παντελή αδιαφορία που δείχνουν πολλοί Τεξανοί για τις υγειονομικές συστάσεις.

Το Τέξας έγινε τον Νοέμβριο η πρώτη αμερικανική πολιτεία που ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο κρούσματα. Μετράει 21.800 νεκρούς εξαιτίας του κορονοϊού ως αυτό το στάδιο.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το