Οικονομία

Βαρουφάκης – Λαγκάρντ σε συνάντηση κορυφαίων οικονομολόγων του ΟΗΕ

Με πρωτοβουλία του γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, και με την συμμετοχή κορυφαίων οικονομολόγων, μεταξύ των οποίων και ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης, θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας με θέμα: «Η Αναγέννηση της Παγκόσμιας Οικονομίας με στόχο τη Βιώσιμη Ανάπτυξη».

Όπως ανακοίνωσε το ΜέΡΑ 25, ο κ. Γκουτέρες διοργανώνει την Στρογγυλή Τράπεζα «με κορυφαίους στοχαστές, οικονομολόγους και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής οικονομολόγους, για να καταθέσουν απόψεις ως προς τις διεθνείς θεσμικές αλλαγές που απαιτεί η βιώσιμη επανεκκίνηση της διεθνούς οικονομίας και ανάπτυξης». Στη συνάντηση συμμετέχουν ο Πολ Κρούγκμαν, η Κριστίν Λαγκάρντ και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Η Στρογγυλή Τράπεζα με τίτλο «Η Αναγέννηση της Παγκόσμιας Οικονομίας με στόχο τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» καλείται να απαντήσει σε τρία βασικά ερωτήματα:

  • Ποιες άμεσες ενέργειες μπορούν να γίνουν για να βγούμε ισχυρότεροι από την κρίση της COVID-19
  • Πώς μπορούμε να εξαλείψουμε τις συστημικές ανισότητες της παγκόσμιας οικονομίας και να δημιουργήσουμε ένα νέο οικονομικό σύστημα που θα έχει στο επίκεντρο την ισότητα, την ενσωμάτωση και τη βιωσιμότητα
  • Τι ρόλο πρέπει να παίξει η διεθνής κοινότητα σε αυτή τη διαδικασία

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το