Ελλάδα

Γκάφα από τα ΕΛΤΑ: Αποσύρθηκαν γραμματόσημα λόγω ορθογραφικών λαθών

Μαθήματα …αρχαίων ελληνικών και ορθογραφίας φαίνεται ότι χρειάζονται επειγόντως στα ΕΛΤΑ, καθώς τελευταία στιγμή αποσύρθηκε η έκδοση σειράς γραμματοσήμων, στην οποία εντοπίστηκαν όχι ένα αλλά δύο ορθογραφικά λάθη και ανεστάλη η κυκλοφορία τους.
Η …γκάφα αφορά στο αναμνηστικό γραμματόσημο για τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών, το οποίο επρόκειτο να κυκλοφορήσει στις 22 Σεπτεμβρίου μαζί με το αναμνηστικό γραμματόσημο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας.

Το επίγραμμα της μάχης των Θερμοπυλών «Ω ξειν, αγγέλλειν Λακεδαιμονίοις ότι τήδε κείμεθα τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι», αποτέλεσε τη μεγάλη …παγίδα για τα ΕΛΤΑ καθώς η μετοχή «πειθόμενοι» αναγράφεται ως «πειθώμενοι», ενώ αντί της αντωνυμίας «κείνων» αναφέρεται το επίθετο «κοινών».
Τελευταία στιγμή και αφού οι φωτογραφίες των γραμματοσήμων συνόδευαν την ανακοίνωση για την παρουσίαση των ΕΛΤΑ, τα λάθη έγιναν αντιληπτά και η κυκλοφορία τους ανεστάλη.
«Η έκδοση της Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων – Φεγιέ «2500 χρόνια από τη μάχη των Θερμοπυλών», που είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει την ίδια μέρα, θα καθυστερήσει, για τεχνικούς λόγους. Η νέα ημερομηνία κυκλοφορίας αυτής της Σειράς θα ανακοινωθεί σύντομα» επεσήμαινε η τελευταία ανακοίνωση των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το