Τοπικά

Συνεδρίασε με διευρυμένη σύνθεση η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Μαγνησίας 

Συνεδρίασε χτες Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μαγνησίας και συζήτησε τις πολιτικές και οργανωτικές κατευθύνσεις του κόμματος για την επόμενη περίοδο.

Ενημερώθηκε σχετικά με την συνεδρίαση των συντονιστών των Νομαρχιακών Επιτροπών και του Οργανωτικού Γραφείου, με την παρουσία του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Δημήτρη Τζανακόπουλου, το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου.

Η συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής πραγματοποιήθηκε με την νέα διευρυμένη σύνθεση της, με μέλη τα οποία εντάχθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μετά τις εκλογές του Ιουλίου του 2019.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:
Όλα τα μέλη του οργάνου χαιρέτισαν στις τοποθετήσεις τους την παρουσία αυτών των συντρόφων και συντροφισσών στις διαδικασίες της Ν.Ε., θεωρώντας πως η συμμετοχή τους θα βοηθήσει ουσιαστικά στο άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία.

Στον πλούσιο διάλογο που αναπτύχθηκε σε κλίμα συστράτευσης, επισημάνθηκε από όλες και όλους τους ομιλητές και τις ομιλήτριες η αναγκαιότητα αναβάθμισης των εξωστρεφών δράσεων του κόμματος μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας.

Δόθηκε έμφαση στους τομείς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσης μεταξύ των δογματικά νεοφιλελεύθερων επιλογών της κυβέρνησης της ΝΔ και των θέσεων για το σύνολο των ζητημάτων που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας στην Θεσσαλονίκη, δηλαδή την οικονομική κρίση, την υγειονομική κρίση και τα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Μεγάλη προσοχή δόθηκε στα ζητήματα που αφορούν την λειτουργία των σχολείων σχετικά με τα ανεπαρκή μέτρα της κυβέρνησης για την προστασία εκπαιδευτικών και μαθητών. Ταυτόχρονα, έγιναν πολλές αναφορές στα προβλήματα που προέκυψαν στην περιοχή του Αλμυρού.

Εξουσιοδοτήθηκε η γραμματεία της ΝΕ να προτείνει ένα σχέδιο συγκεκριμένων δράσεων με κυρίαρχο χαρακτηριστικό τους την επαφή, την ανταλλαγή απόψεων, την ανάδειξη των ιδιαίτερων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και την στήριξη όλων των κοινωνικών στρωμάτων που πλήττονται αυτή την στιγμή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το