Τοπικά

Μαγνησία: Δεκάδες εκπαιδευτικοί ζητούν να μη διδάξουν λόγω του κορωνοϊού επειδή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Δεκάδες είναι μέχρι στιγμής οι εκπαιδευτικοί της Μαγνησίας που έχουν υποβάλει αιτήματα στις δύο διευθύνσεις εκπαίδευσης με τα οποία ζητούν να λάβουν άδειες ειδικού σκοπού, καθώς ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και θα είναι γι’ αυτούς παρακινδυνευμένο εξαιτίας του κορωνοϊού να βρίσκονται εντός των αιθουσών διδασκαλίας.
Στις δύο διευθύνσεις εκπαίδευσης αναμένουν με ενδιαφέρον τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που να καθορίζει τις διαδικασίες για τη χορήγηση της άδειας ειδικού σκοπού.
«Προς το παρόν έχουμε μόνο την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, αλλά αναμένουμε για το ζήτημα και την αντίστοιχη από το υπουργείο Παιδείας» δήλωσε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Χαράλαμπος Σταχτέας και πρόσθεσε πως «έχουμε αρκετά αιτήματα και ακόμη περισσότερα τηλεφωνήματα από καθηγητές οι οποίοι ζητούν να λάβουν την άδεια ειδικού σκοπού και να παραμένουν σπίτι, καθώς λόγω ένταξής τους σε κάποια ευπαθή ομάδα έχουν πρόβλημα με τον κορωνοϊό. Εξετάζοντας ανά ειδικότητα τα αιτήματα, μόνο από τέσσερις ειδικότητες, καταγράψαμε περισσότερα από 10-15 αιτήματα καθηγητών να μην παρουσιαστούν στο σχολείο. Επίσης θέτουν και ερωτήματα, όπως, αν μείνουν σπίτι, θα κάνουν την εκπαίδευση στα παιδιά του σχολείου τους που θα μείνουν επίσης σπίτι, θα διδάσκουν στα παιδιά της ευρύτερης περιοχής ή ακόμη και πανελλαδικά; Απευθυνθήκαμε για αυτό το ζήτημα και στο υπουργείο Παιδείας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Απόστολος Μούσιος δήλωσε πως «μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι έχουν υποβληθεί 20-25 αιτήματα από δασκάλους που ζητούν να μη διδάσκουν στο σχολείο, επειδή ανήκουν σε ευπαθή ομάδα. Και πιστεύουμε ότι καθώς πλησιάζουμε προς την έναρξη των μαθημάτων αυτά τα αιτήματα, θα αυξάνονται».
Για την κάλυψη των κενών που θα προκύψουν, ήδη ακούγεται πως το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει την πρόσληψη αναπληρωτών με τρίμηνες συμβάσεις, εξέλιξη που έχει προκαλέσει την αντίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Αναφορικά με την ευρύτερη επάρκεια σε εκπαιδευτικό δυναμικό ο κ. Μούσιος επισήμανε πως για πρώτη εδώ και πολλά χρόνια έγιναν τόσο έγκαιρα οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και τοποθετήθηκαν στα σχολεία. Παράλληλα υπάρχουν κενά, όπως στις Τάξεις Υποδοχής (19 τμήματα έχουν ζητηθεί να λειτουργήσουν), σε πέντε Τμήματα Ένταξης, καθώς και σε ορισμένες ειδικότητες εκπαιδευτικών. Συνολικά τα κενά για όλες τις δομές και τις ειδικότητες αγγίζουν τα 30.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το