Θ Plus

Τυρόπιτα με μέλι – H σημερινή πρόταση από τους BLUE GREY Cooks

Συνταγές για τυρόπιτες υπάρχουν τόσες πολλές όσες και τα αστέρια στον ουρανό. Σε αυτό το κοσμικό και καθόλα μαγικό τοπίο έρχεται λοιπόν να προστεθεί και η δική μας που με τον ευρηματικό συνδυασμό των υλικών της ευελπιστεί να κατακτήσει μια θέση στην καρδιά σας, ή καλύτερα μάλλον στο στομάχι σας!

Υλικά για την τυρόπιτα  

2 φύλλα ζύμη σφολιάτα

93 γρ. τυρί κασέρι τριμμένο

185 γρ. τυρί γραβιέρα τριμμένο

350 γρ. τυρί φέτα τριμμένο

3 αυγά

25 γρ. άνηθο

50 ml γάλα ολόπαχο

Πιπέρι

30 ml. ελαιόλαδο

200 γρ. πιπεριές κεράσι γεμιστές με κρέμα τυριών κομμένες σε ροδέλες

60 ml μέλι

20 γρ. σουσάμι

Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε έτοιμα φύλλα σφολιάτας, δεν υπάρχει απλούστερη συνταγή από μια τυρόπιτα… εκτός από τα βραστά αυγά φυσικά!
Σε ένα δοχείο σεβαστού μεγέθους ανακατέψτε τα τυριά, τα αυγά, τον άνηθο αφού τον ψιλοκόψετε, το γάλα και το πιπέρι.
Λαδώστε καλά ένα στρογγυλό ταψί, πυρέξ ή πήλινο σκεύος και στρώστε στον πάτο του το πρώτο φύλλο σφολιάτας. Φροντίστε να αφήστε 1-2 εκατοστά ζύμης να προεξέχει από το τις άκρες του σκεύους.

Τοποθετήστε τις χαριτωμένες ροδέλες πιπεριάς που με το θαυμάσιο κόκκινο χρώμα τους θα δώσουν μια καλλιτεχνική πινελιά στο πιάτο σας.
Απλώστε με μια σπάτουλα το μείγμα τυριών, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή να μην μετακινήσετε τις πιπεριές.
Σκεπάστε με την δεύτερη τρυφερή κουβέρτα ζύμης τα τυριά και ενώστε τις άκρες της με αυτές της πρώτης, γυρίζοντάς τες μαζί προς τα μέσα.
Περιχύστε στην επιφάνεια το υπόλοιπο λάδι και το μέλι, και διακοσμήστε γενναιόδωρα με το σουσάμι.
Ψήστε την τυρόπιτα για 45 περίπου λεπτά στους 180°c, ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.

Προετοιμασία 20 λεπτά

Ψήσιμο 45 λεπτά

BLUE GREY Cooks

Facebook BLUE GREY COTTAGE

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το