Τοπικά

Κόντρες για προϋπολογισμό και ανταποδοτικά στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός του Δήμου Βόλου για το 2015, ύψους 93,7 εκ. ευρώ. Κατά του προϋπολογισμού τάχθηκε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μ. Πατσιαντάς και παρουσίασε τις θέσεις της παράταξής του για το διεκδικητικό πλαίσιο των Δήμων. «Δεν θα καθίσω να ακούσω ομιλία της Κουμουνδούρου», τον διέκοψε ο δήμαρχος Αχ. Μπέος και βγήκε από την αίθουσα.
Ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου πρέπει να συνταχθεί με το διεκδικητικό πλαίσιο που ομόφωνα ενέκρινε η ΚΕΔΕ, καθώς τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης βρίσκονται σε οριακό σημείο. Αναφερόμενος στο περιεχόμενο του προϋπολογισμού, εξέφρασε τις επιφυλάξεις της παράταξής του για ορισμένες από τις δαπάνες που προβλέπονται στον Προγραμματισμό και κυρίως σε ότι αφορά τα κονδύλια για εξωτερικούς συμβούλους, επισημαίνοντας ότι ο μόνος τομέας που ενδεχομένως χρειάζεται ενίσχυση είναι αυτός της αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας.
Από την πλευρά του ο κ. Μιτζικός τόνισε την ανάγκη μείωσης των δαπανών για εξωτερικούς συμβούλους, ενώ ο κ. Νάνος κατήγγειλε την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και τη στάση της ΚΕΔΕ απέναντι στα προβλήματα των Δήμων και χαρακτήρισε “μαύρα” τα κονδύλια που προβλέπονται για ειδικούς συμβούλους.

«Παγωμένα» τα ανταποδοτικά
Στα ίδια επίπεδα θα παραμείνουν και το 2015 τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού, όπως κατά πλειοψηφία αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου.
Για ανάγκη μείωσης των ανταποδοτικών τελών μίλησαν στις τοποθετήσεις τους οι επικεφαλής των δυο παρατάξεων της αντιπολίτευσης Μ. Πατσιαντάς και Μ. Μιτζικός, για να απαντήσει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Πέγιος ότι η οικονομική συγκυρία δεν επιτρέπει αυτή τη δυνατότητα στη Δημοτική Αρχή. Με την άποψη αυτή συντάχθηκε ο επικεφαλής της «Επιλογής Ευθύνης» Π. Σκοτινιώτης, λέγοντας συγκεκριμένα ότι είναι θεμιτές οι προτάσεις για μείωση των ανταποδοτικών τελών, αλλά όσοι τις διατυπώνουν θα πρέπει να προτείνουν παράλληλα και τους κωδικούς των περικοπών. Ο ίδιος επισήμανε ότι τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού στο δήμο Βόλου δεν είναι υψηλά, ωστόσο κάθε χρόνο τα έσοδα του δήμου μειώνονται κατά 20%.
Από την πλευρά του κ. Νάνος ζήτησε κατάργηση των ανταποδοτικών τελών για ανέργους, αύξηση των τελών για τράπεζες, σούπερ μάρκετ και εργοστάσια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το