Τοπικά

Ανοχή της αφισορρύπανσης στο Βόλο λόγω έλλειψης θέσεων διαφήμισης

afisorypansi

Ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή για το μη καθορισμό χώρων διαφήμισης, αποδίδει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δημ. Καντόλας, απαντώντας σε επερώτηση του δημοτικού συμβούλου Θ. Διαμαντένια για την πρόσφατη απορρύπανση στην πόλη του Βόλου από καταστηματάρχη κέντρου διασκέδασης. Ο κ. Καντόλας υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι η απελθούσα δημοτική αρχή δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της απέναντι στο σχετικό νόμο εντός του προκαθορισμένου χρόνου και, παρότι η παρούσα δημοτική αρχή «έτρεξε» το θέμα, δεν κατέστη δυνατόν να καθοριστούν οι χώροι όπου θα μπορούσε κανείς να διαφημιστεί νόμιμα, εφόσον το επιθυμούσε και κατέβαλε το αναλογούν ποσό.
Σε ότι αφορά τον ισχυρισμό Διαμαντένια ότι ο καταστηματάρχης που προχώρησε στην αφισορρύπανση, είναι δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, ο κ. Καντόλας απαντά ότι πρόκειται για επιχείρηση η οποία ανήκει σε ανιψιό του δημοτικού συμβούλου, που φέρει το ίδιο επίθετο. Διευκρινίζει, μάλιστα, ότι ο συγκεκριμένος καταστηματάρχης υπέβαλε αίτηση προκειμένου να λάβει άδεια για να διαφημιστεί νόμιμα, πλην όμως έλαβε την απάντηση ότι η έκδοση άδειας δεν προβλέπεται, εφόσον ο Δήμος δεν έχει χωροθετήσει θέσεις για τη νόμιμη διαφήμιση και για το λόγο αυτό δεν κατέστη εφικτό να λάβει άδεια.
Ως εκ τούτου, υποστηρίζει ο κ. Καντόλας, η επιβολή προστίμου από πλευράς του Δήμου, θα συνιστούσε καταχρηστική ενέργεια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το