Αθλητισμός

Για μια θέση στον τελικό του Κυπέλλου κοντράρονται σήμερα Αγχίαλος και Ρήγας Φεραίος

Σήμερα Σάββατο θα γίνει γνωστός ο αντίπαλος του Θησέα στον φετινό τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΘ. Στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό της διοργάνωσης «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» η Αγχίαλος με τον Ρήγα Φεραίο στο γήπεδο της πρώτης. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 3 μ.μ. και φυσικά είναι «νοκ άουτ», κάτι που σημαίνει πως σε περίπτωση ισοπαλίας θα ακολουθήσει ημίωρη παράταση, ενώ αν χρειαστεί θα εκτελεστούν και πέναλτι.
Το λογικό φαβορί είναι ο Ρήγας ως ομάδα ανώτερης κατηγορίας, παρά την απουσία των τραυματιών Αραμπατζή και Γουτούλη. Οι Βελεστινιώτες συγκαταλέγονται στους διεκδικητές του τίτλου στην Α’ κατηγορία και αυτός σίγουρα είναι ο βασικός τους στόχος. Όμως παραδοσιακά διακρίνονται και στον θεσμό του Κυπέλλου, οπότε είναι βέβαιο πως θέλουν να δώσουν το «παρών» σε τελικό για 13η φορά στην ιστορία τους (μετρούν επτά κατακτήσεις). Όσο για την Αγχίαλο, θα προσπαθήσει για την υπέρβαση, ώστε να βρεθεί σε τελικό για πρώτη φορά από την ίδρυσή της. Από τους γηπεδούχους δεν θα αγωνιστεί ο Στεργιόπουλος λόγω τραυματισμού.

Στον Ρήγα δεν έχουν διάθεση να υποτιμήσουν τους αντιπάλους τους, όπως φαίνεται και από τη δήλωση που έκανε στη «Θ» ο προπονητής Κώστας Σταματίου: «Το παιχνίδι θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Να μην πέσουμε στην παγίδα ότι μας χωρίζει μία κατηγορία διότι αποτελεί τεράστια πρόκληση για τα παιδιά της Αγχιάλου αυτό το ματς. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι και να έχουμε καλή απόδοση, αν θέλουμε να προκριθούμε. Εξάλλου και για μας αποτελεί δέλεαρ διότι οι περισσότεροι παίκτες μας δεν έχουν παίξει ποτέ σε τελικό».
Από την άλλη πλευρά, ο τεχνικός της Αγχιάλου Θόδωρος Ανδρουτσόπουλος τόνισε: «Άπαντες στο σύλλογο έχουμε ραντεβού με την ιστορία του. Οι παίκτες έχουν οδηγήσει την ομάδα για πρώτη φορά στα ημιτελικά και είναι έτοιμοι να κάνουν το τελικό βήμα γράφοντας χρυσή σελίδα στην ιστορία της Αγχιάλου. Απέναντι μας ξέρουμε ότι έχουμε ένα ιστορικό σύλλογο, τρέφουμε σεβασμό, αλλά σεβόμαστε και τα δικά μας όνειρα, οπότε θα κάνουμε τα πάντα να πάρουμε την πρόκριση. Καλούμε όλο τον κόσμο της Αγχιάλου να έρθει να στηρίξει τους παίκτες στη προσπάθεια που θα καταβάλουν για να φέρουν τη πρόκριση στο σπίτι μας».
Τον σημερινό ημιτελικό ορίστηκε να διευθύνει ο κ. Νικόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Αγγελόπουλο και Σφυρή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το