Τοπικά

Μουδιασμένη κίνηση στην εμπορική αγορά του Βόλου – Χαμηλότεροι από πέρυσι οι τζίροι στις ενδιάμεσες εκπτώσεις

Μουδιασμένη χαρακτηρίζεται σε γενικές γραμμές η κατανάλωση στην εμπορική αγορά της πόλης και, ενώ διανύουμε το δεκαήμερο των ενδιάμεσων εκπτώσεων, ένα θεσμό για τον οποίο οι έμποροι εκτιμούν ότι δεν έχει προσφέρει κάτι και γι’ αυτό έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση να τον καταργήσει.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Απόστολος Οντόπουλος μίλησε χθες το πρωί στη διαδικτυακή εκπομπή «Θεσσαλία Παντού» της εφημερίδας «Θεσσαλία» μέσα από την ιστοσελίδα www.e-thessalia.gr.
Ο ίδιος τόνισε πως «η αγοραστική κίνηση παραμένει υποτονική παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει καλά ποσοστά εκπτώσεων από τους εμπόρους. Ειδικότερα τα ποσοστά κυμαίνονται μεταξύ 15-30%.
Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις δεν προσφέρουν κάτι επιπλέον στους τζίρους των καταστημάτων. Επίσης τοποθετούνται στις αρχές του χειμώνα που τα εμπορικά προμηθεύονται τα καινούρια είδη τους και γι’ αυτό οι εκπτώσεις γίνονται κυρίως σε παλιότερους κωδικούς ειδών. Το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου ήταν καταστροφικό για τους εμπόρους, έλειψε το ρευστό από την κατανάλωση για διάφορους λόγους, όπως οι προκαταβολές για τη ρύθμιση των 120 δόσεων, οι εξοφλήσεις παλιών οφειλών προς τη ΔΕΗ. Έτσι η αγοραστική κίνηση στις ενδιάμεσες εκπτώσεις είναι χαμηλότερη από πέρυσι».

Στις 29 Νοεμβρίου η Black Friday
Στις 29 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί φέτος η Black Friday με τον κ. Οντόπουλο να επισημαίνει «ότι θα πρέπει τα καταστήματα, ιδίως τα πολυκαταστήματα, να κάνουν προσφορές μόνο εκείνη την μέρα και να μην επαναληφθεί το περυσινό φαινόμενο, όπου οι προσφορές ήταν για μια ολόκληρη εβδομάδα. Αυτό δεν μας βγήκε σε καλό, γιατί ξοδεύτηκαν πολλά χρήματα εκείνη την περίοδο και τα Χριστούγεννα οι τζίροι ήταν χαμηλότεροι από άλλες χρονιές. Πρόκειται για έναν ξενόφερτο θεσμό, που έχει έρθει από τις ΗΠΑ και συμμετέχουν πολύ τα πολυκαταστήματα. Αλλά και εμείς, οι μικρές τοπικές επιχειρήσεις προσπαθούμε να αποκτήσουμε το μερίδιό μας».
Θεσμός της καλύτερης χριστουγεννιάτικης βιτρίνας θα ισχύει και φέτος, ενώ οι έμποροι ελπίζουν ότι με την έλευση επισκεπτών για τις γιορτές τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο θα τονωθεί η αγοραστική κίνηση, όπως άλλωστε έγινε και πέρυσι.

Ανάδοχος για το Πανόραμα
Αναφορικά με το Επιχειρηματικό Πανόραμα ο κ. Οντόπουλος επισήμανε πως ήδη βγήκε ο ανάδοχος που θα στήσει την όλη εγκατάσταση και την ερχόμενη εβδομάδα θα υπογραφούν και οι συμβάσεις. Παράλληλα ανέφερε πως το Πανόραμα θα διεξαχθεί προς τα τέλη Απριλίου και ο στόχος είναι να ξεπεράσει τα 5.000 τετραγωνικά μέτρα ως προς την έκταση.
«Υπάρχει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον από τις επιχειρήσεις που θέλουν να συμμετάσχουν» επισήμανε ο κ. Οντόπουλος και συμπλήρωσε πως «το κλειδί για την επιτυχία του Πανοράματος είναι το Επιμελητήριο υπό την αιγίδα του οποίου θα προχωρήσουμε».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το