Τοπικά

Στον Βόλο το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Στον Βόλο θα συναντηθούν οι Ομοσπονδίες Επαγγελματοβιοτεχνών Κεντρικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 2-3 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Vallis στην Αγριά.

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν οι ΟΕΒΕ Μαγνησίας, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας και Φθιώτιδας ενώ θα προβληθεί και μέσω της ιστοσελίδας της ΓΣΕΒΕΕ. Το σχέδιο του συνεδρίου παρουσιάστηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΓΣΕΒΕΕ και σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΒΕ Μαγνησίας Τρύφωνα Πλαστάρα, έτυχε ευρείας αποδοχής.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα η διοίκηση της ΟΕΒΕΜ επισημάνθηκαν οι στόχοι του συνεδρίου που αφορούν την συνεργασία των επιχειρήσεων, τη δικτύωση και την εξωστρέφειά τους, ενώ τονίστηκε πως δεν θα γίνουν συζητήσεις για θέματα ασφαλιστικά και φορολογικά, ή για τα “κόκκινα” δάνεια”.

“Καθοριστικός παράγοντας της συζήτησης είναι η βάση για να γίνει το επόμενο βήμα για τις επιχειρήσεις που θέλουν και μπορούν” σημείωσε ο κ. Πλαστάρας και πρόσθεσε πως θα υπάρξουν επαφές και με την Ομοσπονδία της Κέρκυρας, ενώ Ομοσπονδίες της Βορείου Ελλάδος ζήτησαν να υπάρχει διαδικτυακή σύνδεση με το αναπτυξιακό συνέδριο. “Φαίνεται ότι υπάρχει συνεργασία και ευελπιστούμε να παρουσιάσουμε όλους τους φορείς της περιοχής μας. Το ξεχωριστό της υπόθεσης είναι ότι προσπαθούμε να συζητήσουν μεταξύ τους ανομία επαγγέλματα. Δεν είναι μια κλασική συζήτηση” δήλωσε.

Όπως ανέφερε ο ταμίας της ΟΕΒΕΜ Γιάννης Φόβος, στο συνέδριο θα αναπτυχθούν οι προοπτικές ανάπτυξης της Περιφέρειας, τα προβλήματα των τοπικών οικονομικών, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα περιοχών και οι συνεργασίες επιχειρήσεων μέσω των ΟΕΒΕ.
Στόχοι του συνεδρίου είναι η γνωριμία των στελεχών (Δ.Σ.) των ΟΕΒΕ, η ανταλλαγή απόψεων με στόχο τη δημιουργία ενός σχεδίου περιφερειακής ανάπτυξης των περιοχών, η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής και η αξιοποίηση αυτών, η παρουσίαση προβλημάτων και προτεινόμενες λύσεις καθώς και η συνεργασία των επιχειρήσεων.

Από την πλευρά της η γραμματέας της Ομοσπονδίας Δώρα Καναβίτσα δήλωσε ότι στο συνέδριο θα υπάρχουν για τους προσκεκλημένους καλάθια με προϊόντα από τοπικούς παραγωγούς, ενώ οι συνοδοί των συνέδρων θα γνωρίσουν την Κυριακή 3 Νοεμβρίου τις ομορφιές του Πηλίου. Ακόμη, κατά την αναχώρησή τους οι συμμετέχοντες του συνεδρίου θα λάβουν ως αναμνηστικό δώρο έναν πίνακα με εικόνα της πόλης από την κ. Ελένη Παπαθανασίου.

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου συμμετείχε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Νομού Μαγνησίας Σεραφείμ Μαουσίδης και ο κ. Γ.Γκάλιος από τον Σύνδεσμο Αγγειοπλαστών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το