Τοπικά

Κάλεσμα για συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις από το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Μαγνησίας καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στη στάση εργασίας και να πάρουν δυναμικά μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Πανεπιστημίου στις 10.30 π.μ.
Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ αναφέρει:

“Η κυβέρνηση της Ν.Δ. συνεχίζει την αντεργατική πολιτική από εκεί που το άφησε η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ. Προχωρά με αποφασιστικότητα στο ξήλωμα και στο φακέλωμα σωματείων και εργαζομένων. Θέλει οι εργοδότες να ξέρουν ποιοι εργαζόμενοι έχουν ταξική συνείδηση και αγωνίζονται για το δίκιο τους, δείχνοντας ακριβώς ποιών τα συμφέροντα εκπροσωπεί.
Συναδέλφισσες-φοι, η «δίκαιη ανάπτυξη» ή «ανάπτυξη για όλους» έχει ως προϋπόθεση τη συνεχή πρέσα στα εργατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ανάγκες. Δεν είναι τυχαίο που αυτά τα μέτρα έρχονται στα πλαίσια του αναπτυξιακού νόμου. Θέλουν να εξασφαλιστεί πλήρης ευελιξία (ασυδοσία) στους εργοδότες-επενδυτές να διαμορφώνουν τους μισθούς και τα δικαιώματά μας όπως τους βολεύει. Να εξαφανιστεί και το τελευταίο ίχνος προστασίας στο δικαίωμά μας στην εργασία. Να αδυνατίσει, να εκμηδενιστεί η δυνατότητα οργάνωσης της αντίδρασης των εργαζομένων απέναντι σε αυτήν την προοπτική.
Το περίφημο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο:

Περιλαμβάνει νέο χτύπημα στις Συλλογικές Συμβάσεις καθώς προβλέπει ανάμεσα στα άλλα οι εργοδότες να εξαιρούνται από την εφαρμογή κλαδικών ΣΣΕ με την επίκληση οικονομικών δυσκολιών ή ζητώντας ακόμη και μελέτη για τις επιπτώσεις στην ανταγωνιστικότητα του συγκεκριμένου κλάδου κ.ά. Καθιστούν τις κλαδικές συμβάσεις ανίσχυρες μπροστά σε τοπικές συμβάσεις ή συμβάσεις που υπογράφονται από τις «ενώσεις προσώπων» κατασκευάσματα των εργοδοτών ακόμη κι αν οι τελευταίες περιέχουν χειρότερους όρους.
Επιχειρεί να βάλει στον γύψο τα συνδικάτα με την επιβολή «ηλεκτρονικού μητρώου» που ανοίγει την πόρτα για το φακέλωμα όλων των συνδικαλισμένων εντείνοντας τον φόβο-τις αναστολές για κάθε σκέψη για συμμετοχή στην οργανωμένη δράση και πάλη. Αλλά και με την «ηλεκτρονική ψηφοφορία» στις συλλογικές αποφάσεις των συνδικάτων για θέματα όπως η απεργία που είναι χτύπημα στην ίδια τη ζωντανή λειτουργία των συνδικάτων.

Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα! Κάτω τα χέρια από την απεργία!
Δυναμώνουμε τον αγώνα, κλιμακώνουμε την πάλη μας με νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 2 Οκτωβρίου!
Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Μαγνησίας καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Πανεπιστημίου,την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στις 10:30 π.μ.”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το