Αθλητισμός

Ηρωικοί πιλότοι προσγείωσαν στα χωράφια αεροπλάνο με την αποστολή της Ούφα και πήραν ισόβια «διαρκείας»

Από θαύμα σώθηκαν οι 226 επιβάτες και τα 7 μέλη του πληρώματος ρωσικού αεροσκάφους που έκανε αναγκαστική προσγείωση σε χωράφια ένα χιλιόμετρο μετά το τέλος του αεροδιαδρόμου στο αεροδρόμιο Ζουκόφσκι της Μόσχας. Οι κινητήρες του αεροσκάφους μπλόκαραν από γλάρους και κοράκια κατά την διάρκεια της απογείωσης.

Επαιξαν ρόλο τα καλαμπόκια
Ο πιλότος δεν πρόλαβε καν να αδειάσει τις δεξαμενές καυσίμων και το εγχείρημα της αναγκαστικής προσγείωσης στα χωράφια ευτυχώς στέφθηκε με επιτυχία χωρίς να συμβεί το παραμικρό ή να πάρει φωτιά το αεροσκάφος που σε τέτοιες περιπτώσεις είναι και ο μεγαλύτερος κίνδυνος. Το αεροπλάνο της Ural Airlines εκτελούσε την U6178 και είχε προορισμό τη Συμφερόπολη της Κριμαίας. Σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι το έδαφος ήταν ομαλό και το χωράφι ήταν σπαρμένο με καλαμπόκια που βοήθησαν στη μείωση της τριβής.

Τιμή στο ηρωικό πλήρωμα
Μεταξύ των επιβατών ήταν η αποστολή της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ουράλ. Λίγες ώρες μετά το ατύχημα η διοίκηση του συλλόγου εξέδωσε ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας ήρωες και ηρωίδες τα μέλη του πληρώματος ενώ τιμής ένεκεν θα τους δοθεί ισόβιο εισιτήριο διαρκείας για τους αγώνες του συλλόγου. «Τα εισιτήρια για τη γενναιότητα! Θέλουμε να εκφράσουμε βαθύ σεβασμό για το πλήρωμα της πτήσης U6178 της Ural Airlines»”, έγραψε το σύλλογο στο Twitter.

«Διαρκείας εφόρου ζωής»
«Είμαστε τόσο περήφανοι για αυτούς τους ανθρώπους. Ως ένδειξη του απεριόριστου σεβασμού και ευγνωμοσύνης μας θέλουμε να παρουσιάσουμε σε κάθε μέλος του πληρώματος πτήσης με εισιτήρια διάρκειας εφόρου ζωής για τους αγώνες της FC Ural. Θέλουμε να νιώσετε ένταση και χαρά κατά τη διάρκεια των αγώνων μας στο γήπεδο ως ελάχιστη ανταπόδοση για τις υπηρεσίες σας», ανέφερε η ανακοίνωση της Ουράλ.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το