Τοπικά

Εκδρομή του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Νέας Αγχιάλου στην Πάτμο και στους Λειψούς

Στην Πάτμο, το νησί της Αποκάλυψης, την “Ιερουσαλήμ του Αιγαίου”, βρέθηκαν φίλοι και μέλη του Φιλοπρόοδου Συλλόγου, από τις 8 έως τις 12 Αυγούστου 2019.
Το ιερό νησί των Δωδεκανήσων έχει εδώ και χρόνια εξελιχτεί σε κοσμοπολίτικο, σοφιστικέ προορισμό, διατηρώντας παράλληλα τη μυστικιστική του ατμόσφαιρα.

Όπως είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν από κοντά τα μέλη του Φιλοπρόοδου Συλλόγου, η Πάτμος αποπνέει μία αύρα που συνεπαίρνει, ταξιδεύει και μαγεύει τον επισκέπτη.
«Το λευκό των σπιτιών του Αιγαίου, τα σοκάκια της κοσμοπολίτικης Χώρας, οι όμορφες λουλουδιαστές αυλές, τα, δαιδαλώδη στενά γύρω από το κάστρο, τα ξέφωτα και οι μικρές πλατείες, τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά, η Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, οι 360 εκκλησίες και παρεκκλήσια, συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό, που είχαμε τη χαρά να ζήσουμε και να απολαύσουμε».


Ένα σκηνικό γεμάτο αξιοθέατα και με ποικιλία εμπειριών. Ένα σκηνικό που συνδυάζει τον μυστικισμό και την κατάνυξη με τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα που κάθε γωνιά του νησιού προσφέρει. Η ολιγόωρη εκδρομή στους Λειψούς, το νησί της Καλυψούς, με τις πανέμορφες παραλίες, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το