Πολιτισμός

Πολιτιστικό γεγονός το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών (photos)

Από την Παρασκευή 12 Ιουλίου έως την Κυριακή 14 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Νέας Αγχιάλου, στον χώρο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Κέντρου «Νίκος Σαρμάνης». Ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός-θεσμός στα παραδοσιακά και καλλιτεχνικά δρώμενα της περιοχής.
Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η ανάπτυξη της επικοινωνίας, η καλλιέργεια φιλικών δεσμών, η ανταλλαγή απόψεων, ο σεβασμός και η διάδοση της εκάστοτε κουλτούρας.
Μέσα από τον χορό και τη μουσική παράδοση επιδιώκεται και επιτυγχάνεται, συμμετέχοντες και κοινό, να γνωρίσουν την παράδοση και τον πολιτισμό των φιλοξενούμενων χορευτικών σχημάτων.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν οι χώρες: Βραζιλία, Παραγουάη, Παναμάς, Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία, Μολδαβία.
Από την Ελλάδα συμμετείχαν: Η Ένωση Ποντίων Νομού Μαγνησίας, το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου (Περιφερειακό τμήμα Αλμυρού), ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαυκιωτών «Η Δράση», ο Σύλλογος Νεολαίας «Φίλοι Νέων Αγίου Γεωργίου Φερών», ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος «Η Νέα Αγχίαλος», ο Σύλλογος Εν Θεσσαλία Οξυωτών Νέας Αγχιάλου «Η Οξυά», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διμηνίου Μαγνησίας.
Συνδιοργανωτές του φεστιβάλ ήταν: Η Ένωση Επαγγελματικών Επιχειρήσεων Υ.Ε. Νέας Αγχιάλου, ο Σύλλογος Εν Θεσσαλία Οξυωτών Νέας Αγχιάλου «Η Οξυά», ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος «Φιλοπρόοδος» Νέας Αγχιάλου, ο φορέας πολιτισμού της Ι.Μ. Δημητριάδος «Μαγνήτων Κιβωτός για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος».
Για τον Φιλοπρόοδο είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που είναι συνδιοργανωτής. Η πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστούν θερμά τα μέλη των συλλόγων, που με γνώμονα το μεράκι, το πάθος και υπηρετώντας με θέρμη τη βασική αξία του εθελοντισμού, κατάφεραν να μετατρέψουν το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Ν. Αγχιάλου, σε μια μεγάλη γιορτή παράδοσης και πολιτισμού.
«Ευχαριστούμε όλους όσοι προσήλθαν και απόλαυσαν αυτή την πανδαισία χορών και ήχων.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στις κ.κ. Αθηνά Γκούβερη και Εύη Τόλια, που για ακόμη μία φορά βοήθησαν τόσο αποτελεσματικά στην παρουσίαση.
Στον κ. Βασίλη Κολώνη, που η προσφορά του στη μετάφραση των λατινόφωνων συγκροτημάτων, υπήρξε καθοριστική.
Ο χορός είναι μια γλώσσα πανανθρώπινη, ας την κάνουμε παγκόσμια, αναλαμβάνοντας έτσι έναν ρόλο πρωταρχικό στη συναδέλφωση όλων των λαών. Όπως έχει πει και ο Λ. Τολστόι, σκοπός της τέχνης του χορού είναι η αδερφική ένωση των ανθρώπων» αναφέρει η ανακοίνωση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το