Αθλητισμός

Βαριά «καμπάνα» στον Πικέ -Πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή

Mεγάλα μπλεξίματα με το νόμο για τον Ζεράρ Πικέ. Το εθνικό δικαστήριο απέρριψε την έφεση που είχε καταθέσει ο διεθνής στόπερ της Μπαρτσελόνα, κατά της πρωτόδικης απόφασης του Κεντρικού Οικονομικού Διοικητικού Δικαστηρίου για φόρους και πρόστιμα που είχαν καταλογιστεί εις βάρος του από τα φορολογικά έτη 2008, 2009 και 2010. Σύμφωνα με την αρχική απόφαση, ο Πικέ ήταν υποχρεωμένος να καταβάλει 1.457.855,61 ευρώ για τους καθυστερούμενους φόρους, συν πρόστιμα που έφταναν τα 678.012,59 ευρώ. Με την τελευταία απόφαση, το ποσό είναι άμεσα απαιτητό.

Η διαμάχη αφορά τα δικαιώματα της εικόνας του Πικέ. Ο διεθνής άσος των Καταλανών, είχε παραχωρήσει τα δικαιώματα του στην εταιρεία «Kerad Project» από το 2006, ώστε ανάμεσα στα οφέλη που θα είχε, να πληρώνει και λιγότερα χρήματα στην εφορία. Σύμφωνα με την ισπανική νομοθεσία, ο φόρος στις εταιρείες φτάνει στο 30%, ενώ σε φυσικά πρόσωπα, ανέρχεται στο 45%. Το δικαστήριο έκρινε, ότι ο Πικέ είχε συνεργασία με κορυφαία εταιρία ένδυσης δηλώνοντας ετησίως μόλις τα 3.000 από τα 70.000 ευρώ που λάμβανε ως ανταπόδοση για την εικόνα του.

Τα προβλήματα για την οικογένεια Πικέ δεν σταματούν εδώ, καθώς η σύζυγος του Σακίρα ελέγχεται για φοροδιαφυγή 14,5 εκατ. ευρώ. Οι ισπανικές αρχές υποστηρίζουν πως ενώ είναι πολίτης της χώρας οφείλει να δηλώνει εισοδήματα και να αποδίδει τον ανάλογο φόρο, κάτι που η Κολομβιανή τραγουδίστρια δεν έκανε προτιμώντας χώρες με χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το