Τοπικά

Νίκος Χαυτούρας: Η μεταφορά του Κέντρου του ΕΚΑΒ από το Βόλο στη Λάρισα δημιουργεί προβλήματα

Με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ συναντήθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής Μαγνησίας του ΚΙΝΑΛ Νίκος Χαυτούρας. Ο πρόεδρος των εργαζομένων κ. Δαριώτης έθεσε τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους που επανδρώνουν τα ασθενοφόρα του Κέντρου Άμεσης Βοήθειας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη προσωπικού αλλά και η αντικατάσταση των παλαιοτέρων οχημάτων. Η υποστελέχωση την υπηρεσίας αφήνει τεράστια κενά στην κάλυψη των αναγκών και αυξάνει τους χρόνους που το ασθενοφόρο σπεύδει στα έκτακτα περιστατικά. Σε ότι αφορά τα οχήματα η προσφορά των ασθενοφόρων από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος βοήθησε σημαντικά αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν οχήματα παλιά και ασυντήρητα.
Ένα από τα σοβαρότερα θέματα που έχουν προκύψει σε ότι αφορά το ΕΚΑΒ στο Βόλο είναι η μεταφορά του Κέντρου του ΕΚΑΒ του Βόλου στην Λάρισα. Το Κέντρο της Λάρισας έχει απόλυτη άγνοια του Βόλου με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα συνεννόησης και αποστολής των ασθενοφόρων στο σωστό σημείο κλήσης.

Στηρίζει τα αιτήματα των πολυτέκνων ο Νίκος Χαυτούρας

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνες οικογένειες ανέλυσε ο Σύλλογος των Πολυτέκνων στον υποψήφιο Βουλευτή Μαγνησίας Νίκο Χαυτούρας .Η πρόεδρος κ Σ. Πράπα αναφέρθηκε στην τεράστια φορολογία που καλείται πληρώσει μια οικογένεια με τέσσερα παιδιά και πάνω εξανεμίζοντας το επιχείρημα της ισότιμης μεταχείρισης και φορολόγησης των πολιτών. Σε μια εποχή που το Δημογραφικό πρόβλημα έχει μετατραπεί σε βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας δεν υπάρχει ουσιαστική προστασία για τις πολύτεκνες οικογένειες αλλά ταυτόχρονα και κίνητρα στα νέα ζευγάρια να κάνουν παιδιά. Ένα από τα βασικά αιτήματα των πολυτέκνων είναι το θέμα των μεταγραφών των φοιτητών από πολύτεκνες οικογένειας σε πανεπιστημιακά τμήματα είτε κοντά στο σπίτι της οικογένειας είτε στην ίδια πόλη με τα αδέλφια τους. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια σειρά επιδομάτων που αποτελούσαν οικονομική στηρίξει για τις οικογένειας έχουν καταργηθεί ή μειωθεί σημαντικά. Ο γιατρός Νίκος Χαυτούρας ευχαρίστησε για την ενημέρωση και υποσχέθηκε να βρίσκεται δίπλα στο Σύλλογο των πολυτέκνων και να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις σ τα δίκαια αιτήματα τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το