Ελλάδα

Ληστεία ΑΧΕΠΑ: Αποκαλύψεις για τη δράση των δραστών – Πού σκόπευαν να «χτυπήσουν»

Νέα στοιχεία αποκαλύφθηκαν για τους δύο δράστες που πραγματοποίησαν τη ληστεία στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ την Τετάρτη 12 Ιουνίου. Φαίνεται πως η συγκεκριμένη ληστεία στη Θεσσαλονίκη δεν ήταν το πρώτο «χτύπημα» που είχαν σχεδιάσει οι δράστες. Μάλιστα, όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV η Μίνα Καραμήτρου οι δύο αντιεξουσιαστές βρέθηκαν μπροστά στον απόλυτο αιφνιδιασμό όταν η αντιτρομοκρατική εμφανίστηκε μπροστά τους.

Οι αρχές είναι σε θέση να γνωρίζουν ότι οι δράστες είχαν αρχικά σχεδιάσει να «χτυπήσουν» ένα νοσοκομείο στον Πειραιά, όμως για κάποιο λόγο δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν αυτό τους το σχέδιο και προτίμησαν να κάνουν τη ληστεία στο ΑΧΕΠΑ. Ενδεχομένως στη συνέχεια να επέστρεφαν στον Πειραιά για μια δεύτερη ληστεία.

Σε κάθε περίπτωση, οι αρχές εξετάζουν εάν οι ίδιοι αντιεξουσιαστές συμμετείχαν σε δύο άλλες ληστείες του πρόσφατου παρελθόντος. Η πρώτη είχε γίνει στο «Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών» τον Μάρτιο του 2018, στην οποία οι δράστες ήταν και πάλι δύο και φορώντας χειρουργικές μάσκες είχαν αρπάξει 80.000. Η δεύτερη είναι μια ληστεία σε μεγάλη ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι, από την οποίο άγνωστοι είχαν αρπάξει ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό.

Τι ψάχνει η αντιτρομοκρατική;
Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία προσπαθεί να εντοπίσει μέσα από τα στικάκια, τα τηλέφωνα και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των δραστών εάν υπάρχουν «διαδρομές» με το «επαναστατικό ταμείο» και κυρίως εάν υπάρχει διασύνδεση των δύο αντιεξουσιαστών με κάποια ενεργή τρομοκρατική οργάνωση.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν υπόνοιες για σύνδεση με συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση, η οποία έχει κάνει μεγάλα χτυπήματα στο παρελθόν και είναι ίσως η πιο ενεργή αυτή τη στιγμή. Πρόσφατα μάλιστα είχε πραγματοποιήσει μεγάλο χτύπημα σε κτίριο της Αθήνας.’
Ωστόσο στην αντιτρομοκρατική αναφέρουν πως χρειάζεται υπομονή και δουλειά μέχρι να ξεκαθαρίσει εντελώς η υπόθεση.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το