Αθλητισμός

Μίλτος Τεντόγλου: «Πείσμωσα για να πάρω το χρυσό»

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του 35ου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και μίλησε για τη μεγάλη του επιτυχία και το εντυπωσιακό άλμα του 8,38μ. που του έδωσε το χρυσό μετάλλιο και την καλύτερη επίδοση στον κόσμο για το 2019.

«Ήρθα εδώ με στόχο να πηδήξω πάνω από 8,30μ. Ήξερα ότι το είχα το μεγάλο άλμα και τα κατάφερα. Ξεκίνησα με άκυρο γιατί κυνηγούσα το τέλειο πάτημα», είπε ο Μίλτος Τεντόγλου.
Ο 21χρονος πρώην παρκουρίστας μίλησε για το κακό ξεκίνημα με το άκυρο στην πρώτη προσπάθεια αλλά και τη μάχη που έδωσε με τον Σουηδό Νίλσον (8,17 μ.) και τον Σέρβο Γιοβάντσεβιτς (8,03 μ.).

«Με νευριάζουν τα άκυρα άλματα αλλά με πεισμώνουν κιόλας για να πάω καλύτερα όπως και έγινε. Αρχικά το επίπεδο του αγώνα ήταν χαμηλό αλλά μετά ανέβηκε και ανέβηκε η πίεση. Με βοήθησαν τα μεγάλα άλματα του Σουηδού και του Σέρβου. Πίεσα τον εαυτό μου. Μπράβο και σε αυτά τα παιδιά. Σέβομαι τους αντιπάλους μου, με βοήθησαν να κάνω το μεγάλο άλμα».

Για το μέλλον του και τους νέους στόχους του: «Ήξερα πως μπορώ να κάνω μία μεγάλη επίδοση. Είναι πράγματι μία μεγάλη επίδοση. Το καλοκαίρι έχω και το Ευρωπαϊκό Κ23 και το θέλω πολύ να πάρω το χρυσό σε αυτή την κατηγορία. Μαζί με τον προπονητή μου Γιώργο Πομάνσκι θα κάνω πιο σκληρή δουλειά για τον ανοικτό στίβο και για ανεβάσω κι άλλο το επίπεδο μου».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το