Τοπικά

Δημοπρατούνται δρόμοι στον Βόλο που θα μετατραπούν σε ήπιας κυκλοφορίας

Θα δημοπρατηθεί με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας το έργο της μετατροπής των οδών Ογλ (από Ιάσονος έως Γαλλίας), Τοπάλη (από Αργοναυτών έως Δημητριάδος) και Μαυροκορδάτου (από Ιάσονος έως την οδό 28η Οκτωβρίου) σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας.
Η χρηματοδότηση θα είναι της τάξης του 1 εκατομμυρίου ευρώ και προτείνεται η μείωση του πλάτους του οδοστρώματος στα 3,50μ σε όλο το μήκος των δρόμων με σκοπό τη μείωση της ταχύτητας και η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων για τη διευκόλυνση της κίνησης των πεζών. Η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων γίνεται έτσι ώστε να εξασφαλίζεται ελεύθερη ζώνη όδευσης πεζών πλάτους τουλάχιστον 1,50μ εκτός του κρασπέδου και οποιονδήποτε στοιχείων εξυπηρέτησης όπως σήμανσης, φωτισμού, αστικού εξοπλισμού και φύτευσης. Τα υπάρχοντα δέντρα διατηρούνται και όπου το επιτρέπει το πλάτος του πεζοδρομίου, φυτεύονται νέα δέντρα.

Κατά μήκος της κίνησης των πεζών και στο όριο του κρασπέδου τοποθετούνται μεταλλικά προστατευτικά κιγκλιδώματα, μεταλλικά προστατευτικά κολωνάκια και φωτιστικά.
Προβλέπονται κάποιες θέσεις προσωρινής στάθμευσης κυρίως μπροστά από τις κλινικές ωστόσο, επειδή το πλάτος των οδών δεν επαρκεί, οι θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ, δικύκλων κ.λ.π. που υφίστανται θα μεταφερθούν σε κοντινές οδούς. Στην οδό Μαυροκορδάτου που έχει και το μεγαλύτερο πλάτος προβλέπεται και ζώνη όδευσης τυφλών.
Επίσης θα κατεδαφίσει η Δημοτική Αρχή του Βόλου τον κινηματογράφο Νίκη στη Νέα Ιωνία για να δημιουργήσει χώρο στάθμευσης.
Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις (αφορούν στη διαμόρφωση δημοτικού ακίνητου εμβαδού 490,20 m2 του Δήμου Βόλου, σε υπαίθριο δημόσιο χώρο. Θα εκτελεστούν εργασίες κατεδάφισης και λοιπών καθαιρέσεων, κατασκευή ενιαίας πλάκας υπόβασης που θα περιλαμβάνει όλη την έκταση του δημοτικού χώρου μαζί με το περιμετρικό πεζοδρόμιο, επίστρωση του πεζοδρομίου, εργασίες φύτευσης και άρδευσης, τοποθέτηση εξοπλισμού και μικρής έκτασης ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το