Αθλητισμός

Έκανε την έκπληξη ο Πρωτεσίλαος – Σε ματς-θρίλερ νίκησε 4-3 τη Δήμητρα

Χιτσκοκικό φινάλε στον Πτελεό καθώς η Δήμητρα ισοφάρισε στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά ο Πρωτεσίλαος σκόραρε εκ νέου μετά από λίγο και με σκορ 4-3 πήρε σημαντικό «τρίποντο», το πρώτο του στο πρωτάθλημα.
Πριν τον αγώνα, η Δήμητρα ήταν μόνη στην κορυφή της κατάταξης και ο Πρωτεσίλαος ουραγός με μόνο μία ισοπαλία σε επτά αγωνιστικές. Όμως οι γηπεδούχοι των Ζαγκαβιέρου-Στέκα έπαιξαν με πολύ δύναμη και κατάφεραν να πανηγυρίσουν σπουδαία νίκη που τους ξεκόλλησε από την τελευταία θέση, έστω κι αν για μεγάλο διάστημα έπαιξαν με παίκτη λιγότερο.

Στη συμπλήρωση ενός τετάρτου στον αγώνα, από κόρνερ του Θ. Κόρκου σκόραρε ο Κώστας Κόρκος με κεφαλιά, στο 47′ ο Απόστολος Λάμπος, κορυφαίος χθες για τους Πτελεάτες, σημείωσε το 2-0 με πολύ ωραίο σουτ εκτός μεγάλης περιοχής, ενώ μείωσε ο σύλλογος της Ευξεινούπολης με κεφαλιά του Βούλγαρη σε σέντρα του Ξηροκώστα στο 65ο λεπτό.
Αποβλήθηκε ο Χασιώτης με δεύτερη κίτρινη, όμως οι γηπεδούχοι ήταν αποφασισμένοι και αποτελεσματικοί. Στο 70′ ο Θ. Κόρκος με πλασέ έκανε το 3-1, μείωσε σε 3-2 ο Ξηροκώστας με κεφαλιά ύστερα από τέσσερα λεπτά σε μπαλιά του Βούλγαρη, δηλαδή αντιστράφηκαν οι ρόλοι σε σχέση με το προηγούμενο γκολ της Δήμητρας. Το 3-3 έγινε στο 92′ με κεφαλιά του Παπαδόπουλου ύστερα από μεταβίβαση του Νικηφοράκη, όμως ο Πρωτεσίλαος είχε την απάντηση στα λιγοστά λεπτά που απέμεναν. Στο 4ο των καθυστερήσεων σε φάση που ξεκίνησε από κόρνερ, ο Σιαμανίκος σκόραρε, κι αυτός με το κεφάλι, χάρισε τη νίκη στον Πρωτεσίλαο, ενώ συνάμα …στέρησε τον εαυτόν του από το επόμενο ματς αφού έβγαλε την μπλούζα στον πανηγυρισμό και δεχόμενος δεύτερη κίτρινη, αποβλήθηκε.

Για τον Πρωτεσίλαο ήταν η πρώτη φετινή νίκη, ενώ για την Δήμητρα, η δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα που σημειώθηκε σε αγώνα που ο Μ. Ανδρωνάς παρέταξε τους «πράσινους» με πέντε βασικές ελλείψεις. Τέλος, η ομάδα του Πτελεού εξέφρασε τα συλλυπητήριά της προς την οικογένεια του Χρήστου Παναγιώτου, ενώ για αυτό τον λόγο, απουσίασαν από τη χθεσινή αναμέτρηση δύο ποδοσφαιριστές της.
ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: Μάνος, Ιάκ. Λάμπος, Β. Χασιώτης, Σιαμανίκος, Λεϊμονής, Ακριβούσης (85′ Μαρμαρινός), Κ. Κόρκος, Σούδης, Θ. Κόρκος, Απ. Λάμπος, Κοπάνας.
ΔΗΜΗΤΡΑ: Σαρρής, Γαλατσίδας (50′ Κακλιάς), Νικηφοράκης, Κυριάκος, Βέργας (63′ Ξηροκώστας), Θωμαΐδης, Κρανάς, Χονδρογιάννης (50′ Φούκης), Παπαδόπουλος, Βούλγαρης, Αραπίτσας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το