Τοπικά

Zητούν παρεμβάσεις στην πλατεία Αγ. Παρασκευής Τσαγκαράδας

Παρεμβάσεις στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής Τσαγκαράδας ενός πολύ δημοφιλούς αξιοθέατου του Ανατολικού Πηλίου με την επιβλητική παρουσία του υπερχιλιετούς πλάτανου, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν, προκειμένου να είναι και πιο άνετη και ασφαλής η πρόσβαση των πολλών επισκεπτών στην περιοχή στο πλαίσιο και της καλοκαιρινής σεζόν η οποία ήδη ξεκίνησε.
Μάλιστα έχει ξεκινήσει η περίοδος που τελούνται όλο και πιο συχνά γάμοι και βαπτίσεις στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής και πολλοί προσκεκλημένοι από την Ελλάδα και διάφορα μέρη του κόσμου έρχονται για να γευτούν τον φυσικό και πολιτισμικό πλούτο του Πηλίου.
Ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου κ. Θεόδωρος Μπρίζης τόνισε πως «η κεντρική πλατεία της Τσαγκαράδας έχει φτάσει σε σημείο να μην είναι προσβάσιμη σε μικρά παιδιά, αφού τα κιγκλιδώματα είναι κατεστραμμένα εδώ και έναν τουλάχιστον χρόνο. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τα παιδιά να πέσουν από ύψος τριών μέτρων περίπου, αν ξεφύγουν από την επιτήρηση των μεγαλυτέρων. Για το πρόβλημα ενημερώθηκε η Δημοτική αρχή σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και η απάντηση ήταν ότι έχει αναλάβει εργολάβος και δεν ξεκινά το έργο. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και επιτέλους οι διοικούντες πρέπει να καταλάβουν ότι οι δημότες τους επέλεξαν, γιατί θεωρούσαν ότι θα μπορούσαν να λύσουν τα προβλήματά τους καλύτερα και αυτοί δυστυχώς αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «στα πάρκιν της Αγίας Παρασκευής δεν υπάρχει άσφαλτος τα τελευταία τρία χρόνια και οι κροκάλες που έχουν εμφανιστεί εκσφενδονίζονται από τα λάστιχα των αυτοκινήτων με αποτέλεσμα τα παρακείμενα αυτοκίνητα και οι περαστικοί να διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο».
Ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου κ. Παναγιώτης Κουτσάφτης επισήμανε πως «εντός εβδομάδας ο επαγγελματίας που του έχει ανατεθεί η τοποθέτηση των κιγκλιδωμάτων, θα προχωρήσει στις απαιτούμενες εργασίες, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα αρχίσει και η ασφαλτόστρωση του πάρκιν».
Επίσης ο κ. Μπρίζης αναφέρθηκε «και στον δρόμο που οδηγεί στο Δημοτικό σχολείο και το Γυμνάσιο-Λύκειο Τσαγκαράδας που είναι υψηλού βαθμού επικινδυνότητας, αφού έχει καταρρεύσει σε αρκετά σημεία και μόνο ένα μικρό όχημα μπορεί να περάσει παίρνοντας την ευθύνη ο οδηγός. Είναι ο μοναδικός δρόμος που οδηγεί στα σχολεία και σε περίπτωση που χρειαστεί να διέλθει πυροσβεστικό όχημα ή ασθενοφόρο η διέλευσή του είναι αδύνατη».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το