Τοπικά

Διαμαρτυρία για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς – Σύνθημα της κυβέρνησης το “Κανένα σπίτι σε χέρια ιδιοκτήτη”

Κινητοποίηση ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς πραγματοποίησαν σήμερα έξω από το ΠΕΔΥ Βόλου μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου, της Λέσχης Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου και μέλη από το Στέκι «Αλληλεγγύη για όλους».
«Σήμερα ξεκινούν οι ηλεκτρονικές κατασχέσεις για οφειλές στο δημόσιο. Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση δείχνει με τον πιο ανάλγητο τρόπο πως εννοεί το παλιό σύνθημα της που έλεγε “Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη”. Πλέον έχει μετατραπεί σε “Κανένα σπίτι σε χέρια ιδιοκτήτη”» δήλωσε το μέλος των τριών συλλογικοτήτων Γιάννης Μπάλλας.

Όπως δήλωσε, ακόμα και για χρέη πάνω από 500 ευρώ, θα μπορεί να γίνει κατάσχεση ακόμα και της πρώτης κατοικίας.
«Για τα μάτια του κόσμου, τάχα εκπλειστηριάζουν τα ακίνητα κάποιων επώνυμων προσώπων για να δείξουν ότι δεν ξεκινούν από τις πρώτες κατοικίες των πολιτών, αλλά και σήμερα υπάρχουν πλειστηριασμοί μικρών ακινήτων και μικρών πλειστηριασμών»
Ο κ. Μπάλλας πρόσθεσε πως, όπως έγινε γνωστό, στη Λάρισα έγινε ηλεκτρονικός πλειστηριασμός για χρέη 39 ευρώ. «Αυτό δείχνει το πώς η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τι σημαίνει μπαταχτσήδες και τι κακοπληρωτές. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και καλούμε φορείς και σωματεία να πάρουν θέση για τους πλειστηριασμούς πριν να είναι πολύ αργά».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το