Τοπικά

Μαθητές σχολείων του Βόλου ανέδειξαν την καθημερινότητά τους στα αγγλικά

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Project in Citizenship and Mathematics (PiCaM -Πολιτειότητα και μαθηματικά) που υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, υπεύθυνη κ. Άννα Χρονάκη Καθηγήτρια ΠΤΠΕ, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Sheffield, που συντονίζει το έργο και συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου, το εκπαιδευτικό μουσείο MATHEMATICUM, το Ινστιτούτο Agha Khan Foundation και το Κέντρο Φιλοσοφίας για παιδιά πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο εκπαιδευτικό συγκρότημα των 16ου-30ού Δημ. Σχ. Βόλου και 7ου-36ου Νηπ/γείων Βόλου.

Η ομάδα των ερευνητών είχε τη δυνατότητα να γνωρίσει τους χώρους του συγκροτήματος από τον διευθυντή του 30ού Δημοτικού Σχολείου Βόλου κ. Πασχάλη Δήμου, από τον οποίο ενημερώθηκε και τον τρόπο και τις συνθήκες λειτουργίας των συστεγαζόμενων σχολείων σε επίπεδο δημοτικής και προσχολικής εκπαίδευσης. Η προϊστάμενη του 7ου Νηπ/γείου κ. Πουλαράκη Αθανασία περιέγραψε τον τρόπο συνεργασίας Νηπιαγωγείων και Πανεπιστημίου σε επίπεδο πρακτικής άσκησης φοιτητών/τριών που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη. Η εκπαιδευτικός Αγγλικών κ. Δανηλοπούλου μίλησε για τη συμμετοχή του σχολείου σε ευρωπαϊκές και παγκόσμιες συμπράξεις εκπαιδευτικών μονάδων.

Οι μαθητές του 30ού Δ. Σχ. Βόλου στη συνέχεια παρουσίασαν το σχολείο τους, την καθημερινότητά τους, αλλά και τις φιλοδοξίες τους για το μέλλον στην Αγγλική Γλώσσα προκαλώντας τον θαυμασμό των επισκεπτών για την άνεση και το επίπεδο γλωσσομάθειάς τους. Επίσης τους δόθηκε το τελευταίο τεύχος της σχολικής εφημερίδας του 30ού, «Το Μαθητρόνιο», αλλά και τόμος με κοινωνικές δράσεις της σχολικής μονάδας. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στην Α’ τάξη, όπου οι επισκέπτες μετά την υποδοχή μαθητών και της δασκάλας τους κ. Τρίγκα Βασιλικής είχαν την ευκαιρία με βιωματικό τρόπο να παρουσιάσουν βασικές μαθηματικές αρχές στη γλώσσα της χώρας τους ακολουθώντας τον κ. Πασχάλη Δήμου που παρουσίασε τα αντίστοιχα σε γλώσσες της βαλκανικής χερσονήσου.

Οι επισκέπτες φωτογραφήθηκαν στην γωνιά της Ευρώπης στέλνοντας το μήνυμα ότι η επιστήμη είναι κώδικας ειρήνης και συνύπαρξης των λαών, ενώ στο βιβλίο επισκεπτών δήλωσαν τον ενθουσιασμό τους για την παιδαγωγική ατμόσφαιρα που συνάντησαν, τον αυθορμητισμό και τη βαθιά γνώση των μαθητών ως παράγωγο συνειδητοποιημένων εκπαιδευτικών που με αντίληψη και αγάπη προσφέρουν το καλύτερο που μπορούν κάθε μέρα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το