Τοπικά

Τιμητική εκδήλωση χθες για τον Συνεταιριστή στη Ζαγορά – Ευοίωνο το μέλλον του Αγροτικού Συνεταιρισμού

Εκατοντάδες μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς έδωσαν χθες το «παρών» στην τιμητική εκδήλωση για τον Συνεταιριστή που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο των Ψυγείων.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των συνεταιριστών που βρίσκεται στον χώρο του διαλογητηρίου – συσκευαστηρίου της Οργάνωσης. Στη συνέχεια εκφωνήθηκαν ομιλίες για το παρόν και τον μέλλον του Συνεταιρισμού, αλλά και τους στόχους, ενώ ακολούθησε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, όπου οι παρευρισκόμενοι τραγούδησαν και χόρεψαν.

Ο πρόεδρος ντου Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς κ. Αντώνης Λάσκος επισήμανε πως «συγκεντρωθήκαμε όλοι οι παραγωγοί από Ζαγορά, Πουρί, Μακρυράχη, που παράλληλα είμαστε και συνεταιριστές για να γιορτάσουμε την ημέρα του συνεταιριστή και να συσφίξουμε τις σχέσεις μας».

Αναφερόμενος στο παρόν και στο μέλλον του Συνεταιρισμού, τόνισε πως «είναι ευοίωνο» προσθέτοντας πως «όλοι οι συνεταιριστές ενωμένοι αγωνίζονται για το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα. Τα έσοδα του Συνεταιρισμού Ζαγοράς για την χρονιά που πέρασε άγγιξαν τα 16.000.000 ευρώ και εκεί περιλαμβάνονται οι πωλήσεις από τα μήλα και τα άλλα είδη, αλλά και οι πωλήσεις των αγροτικών ειδών και των προϊόντων του σούπερ-μάρκετ».

Αναφορικά με τους στόχους ο κ. Λάσκος επισήμανε πως «θέλουμε να συνεχίσουμε να παράγουμε καθαρό προϊόν και να κοιτάμε τον καταναλωτή στα μάτια. Γι’ αυτό και ένας από τους στόχους μας είναι η όλο και πιο δυναμική στροφή μας στην βιολογική γεωργία, με στόχο να παράγουμε βιολογικά μήλα. Το κάνουμε και τώρα, αλλά θέλουμε να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη έμφαση. Γι’ αυτό και καλέσαμε στην γιορτή γεωπόνο που μας μίλησε. Στόχος είναι η ακόμη μεγαλύτερη μείωση των φυτοφαρμάκων και των λιπασμάτων».

Η αντιπρόεδρος του συνεταιρισμού κ. Δέσποινα Βαρούτα αναφέρθηκε στην επικοινωνιακή πολιτική και την εταιρική κοινωνική ευθύνη πάντα με στόχο τη διατήρηση της θέσης του Συνεταιρισμού, ενώ ο γεωπόνος του Συνεταιρισμού εστίασε σε στόχους και δράσεις για τον πρωτογενή τομέα.

Ο κ. Αντώνης Πολίτης είχε το συντονισμό της εκδήλωσης, ενώ παρούσα ήταν και η υφυπουργός Κ. Παπανάτσιου που έκανε έντονη αναφορά στην πανελλαδική αξία του Συνεταιρισμού Ζαγοράς.
Στους 700 ανήλθαν οι παρευρισκόμενοι που στις συζητήσεις τους έθεσαν το ζήτημα της περαιτέρω αναβάθμισης του πρωτογενούς τομέα

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το