Τοπικά

Επαγγελματίες του πολιτισμού εκπαιδεύονται στο Μουσείο Τσαλαπάτα

Ολοκληρώνεται σήμερα ο κύκλος συμβουλευτικών συζητήσεων προκαταρκτικής υποστήριξης στον Βόλο. Οι συζητήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος ενδυνάμωσης επαγγελματιών, για επαγγελματίες από τον πολιτιστικό και δημιουργικό κλάδο. Το πρόγραμμα με τίτλο «Δημιουργώ Επαγγελματικά» διοργανώνεται και υλοποιείται από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) σε τρία από τα Μουσεία του δικτύου του, με τη συνεργασία της κοινωφελούς εταιρείας ΑΕΛΙΑ. Οι κύκλοι του προγράμματος «Δημιουργώ Επαγγελματικά» περιλαμβάνουν διάφορες δράσεις εκπαίδευσης, συμβουλευτικής και δικτύωσης ενώ έχουν διάρκεια επτά μηνών και θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, στα Ιωάννινα, στο Μουσείο Μαστίχας Χίου και στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας στον Βόλο.

Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν και στοχεύει στην επαγγελματική ενδυνάμωση και ανάπτυξη των δεξιοτήτων όσων έχουν κύρια ή συμπληρωματική απασχόληση στον χώρο του πολιτισμού και της δημιουργίας. Επιπλέον παρέχει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν τα κατάλληλα ερεθίσματα ώστε να μπορούν να κατανοήσουν και να αξιολογήσουν τις επαγγελματικές τους δυνατότητες. Όπως δηλώνει η διαχειρίστρια της ΑΕΛΙΑ και υπεύθυνη του προγράμματος κ. Φαίη Ορφανού « στόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση. Ενδυνάμωση σημαίνει συμβουλές και πληροφόρηση σε κρίσιμα θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης, ώστε να μπορούν οι συμμετέχοντες να κάνουν ένα βήμα μπροστά στα επαγγελματικά τους και να τα βελτιώσουν αποκτώντας ένα σεβαστό εισόδημα παράλληλα με την ηθική ικανοποίηση που αντλούν.

Οι περισσότεροι δεν έχουν σκεφτεί πως πρέπει να σκέφτονται επαγγελματικά. Έτσι εδώ τους παρέχουμε μαθήματα «επαγγελματικότητας» ώστε να γίνουν σωστοί επαγγελματίες και να πετύχουν υψηλές επαγγελματικές επιδόσεις». Το πρόγραμμα αποτελείται από τρεις άξονες όπως τόνισε η κ. Ορφανού και αναφέρει συγκεκριμένα ότι « το πρόγραμμα βασίζεται στους άξονες εκπαίδευση, συμβουλευτική και δικτύωση. Η δικτύωση γίνεται μέσω επαφών και γνωριμιών καθώς και με τη προσπάθεια συγκρότησης κοινότητας ανταλλαγής γνώσεων, συμβουλών και εμπειριών, μεταξύ των επαγγελματιών. Η ΑΕΛΙΑ θα παίξει τον ρόλο διαχειριστή και εμψυχωτή στην προσπάθεια αυτή». Στο πλαίσιο της δημιουργίας κοινότητας ανταλλαγής γνώσεων έγιναν και αυτές οι συμβουλευτικές συζητήσεις προκαταρκτικής υποστήριξης, οι οποίες προηγούνται του προγράμματος και των εργαστηρίων του.

Η συμμετοχή ενδιαφερομένων στις συζητήσεις ήταν αρκετά μεγάλη, τόσο στην πόλη μας όσο και στις υπόλοιπες. Οι ημερομηνίες πραγματοποίησης των εκπαιδευτικών εργαστηρίων, τα οποία θα υλοποιηθούν τον προσεχή Οκτώβριο, θα ανακοινωθούν στο ίντερνετ στους διαδικτυακούς χώρους του Π.Ι.Ο.Π. και της ΑΕΛΙΑ. Η συμμετοχή θα είναι δωρεάν αλλά θα απαιτείται συμπλήρωση αίτησης συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στα εκπαιδευτικά εργαστήρια μπορείτε να απευθύνεστε στην ΑΕΛΙΑ στα τηλέφωνα 6937471162 και 6977202535, καθώς και στη σελίδα «@AELIACreatives» στο facebook.

Χαράλαμπος Σοφιάδης

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το