Τοπικά

40 χρόνια στον Βόλο η «Εύρηκα» και συνεχίζει

Σαράντα χρόνια είναι πολλά; Όχι μέσα στην αιωνιότητα. Αλλά για ένα εργοστάσιο σαν της «Εύρηκα Ελλάς», 40 χρόνια μέσα σε δύσκολες συνθήκες κρίσεων είναι πολλά. Η «Εύρηκα Ελλάς» ωστόσο άντεξε και συνεχίζει την πορεία της τόσο στην ελληνική όσο και στις διεθνείς αγορές, με έναν από τους πυλώνες της το εργοστάσιο του Βόλου.

Φέτος το εργοστάσιο στη ΒΙΠΕ του Βόλου της εταιρείας «Εύρηκα», που ιδρύθηκε το 1959 από τον Ξάνθο Σαρρή στην Κύπρο, έχει γενέθλια, αφού έγινε 40 χρόνων. Το βολιώτικο εργοστάσιο συνεχίζει την παραγωγή χημικών προϊόντων για το σπίτι και τη νοικοκυρά, που ξεκίνησε η μικρή βιοτεχνία της Αμμοχώστου.
Το ιδιόκτητο εργοστάσιο του Βόλου ιδρύθηκε το 1977 σε σύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής για όλα τα χημικά προϊόντα και η έδρα της εταιρείας μεταφέρθηκε τότε στη Βιομηχανική Περιοχή.

Το 1978 ξεκινά έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, με πρώτο σταθμό τις αραβικές χώρες και εν συνεχεία με επέκταση στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη.
Το 1981 φεύγει από τη ζωή ο μεγάλος οραματιστής Ξάνθος Σαρρής και αναλαμβάνει ο πρωτότοκος γιος του Νίκος Σαρρής σαν διευθύνων σύμβουλος της ελληνικής εταιρείας με σημαντικό συνεργάτη τον Σώτο Σωτηρίου στα καθήκοντα του γενικού διευθυντή.

Στη μετέπειτα πορεία, ακολουθούν μεγάλες επενδύσεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό και κτιριακές εγκαταστάσεις που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της ανταγωνιστικής δύναμης της εταιρείας.
Το 1997 ξεκινά η συνεργασία με την γαλλική εταιρεία «Compo» και αρχίζει η διανομή λιπασμάτων οικιακής χρήσης για φυτά.
Το 2000 η «Εύρηκα Ελλάς Α.Ε.» εξαγοράζει τη διεθνή μάρκα «CHIRTON» στα αποσμητικά χώρου, που ενισχύει την αύξηση παραγωγικότητας του εργοστασίου Βόλου και τις εξαγωγές σε Ρωσία και πολλές χώρες της Ευρώπης.

Το 2001 η γκάμα των προϊόντων συνεχίζει να αναπτύσσεται με την παραγωγή υγρού απορρυπαντικού για πλυντήρια ρούχων, υγρού απορρυπαντικού ρούχων, ενώ την ίδια χρονιά λανσάρεται και μια εξειδικευμένη σειρά υγρών απορρυπαντικών για μαύρα και σκούρα ρούχα. Το 2004 λανσάρεται απορρυπαντική σκόνη «Εύρηκα Μασσαλίας».
Το 2005 ο Όμιλος Εύρηκα, εξαγοράζει μια νέα δυναμικά ανερχόμενη εταιρεία στη Ρουμανία, την INTERSTAR Chim S.A. στην οποία ανήκει και μια μικρή εταιρεία στην Ουκρανία. Η εξαγορά αυτή μετατρέπει το προφίλ του Ομίλου σε πολυεθνικό και δίνει δυνατή ώθηση στην ανάπτυξή του.

To 2007 διευρύνεται η γκάμα των εξειδικευμένων υγρών απορρυπαντικών με το λανσάρισμα δύο νέων απορρυπαντικών για χρωματιστά ρούχα και για μάλλινα και ευαίσθητα. Το 2009, 50 χρόνια μετά την ίδρυση της πρώτης εταιρείας, βρίσκει τον Όμιλο με επιτυχημένες επιχειρηματικές δραστηριότητες σε τέσσερις χώρες την Κύπρο, Ελλάδα, Ρουμανία και Ουκρανία, με δύο σύγχρονα εργοστάσια στον Βόλο και Βουκουρέστι και εξαγωγές σε περισσότερες από είκοσι διεθνείς αγορές.

Ο Όμιλος Εύρηκα, επενδύοντας στο τρίπτυχο άνθρωπος, ποιότητα και εμπιστοσύνη, στοχεύει στη συνέχιση και επέκταση της δυναμικής παρουσίας του στην ελληνική και διεθνή αγορά

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το