Τοπικά

Η πρώτη ψυχρή εισβολή φέτος στη Μαγνησία – Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν χιονόπτωση στις κορυφές του Πηλίου

Η πρώτη ουσιαστικά ψυχρή εισβολή αναμένεται σήμερα στη Μαγνησία, με χιονοπτώσεις στις κορυφές του Πηλίου πάνω από τα 1000 μέτρα και ασθενείς βροχές στα πεδινά. Η θερμοκρασία πάντως θα σημειώσει πτώση και θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερη από χθες.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στα πεδινά από 6 μέχρι 11 βαθμούς Κελσίου και στα Χάνια Πηλίου γύρω στο 0. Αύριο επίσης προβλέπεται συννεφιά με ασθενείς χιονοπτώσεις στις κορυφές του Πηλίου και ασθενείς βροχές στα πεδινά, ενώ το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς. Την Πέμπτη αναμένεται βελτίωση του καιρού χωρίς βροχές και χιονοπτώσεις, ωστόσο η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι χαμηλή και στον Βόλο θα κυμαίνεται στους 8 βαθμούς με τη μέγιστη στους 14. Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή αναμένεται περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας, με τις μέγιστες τιμές της στους 16-17 βαθμούς Κελσίου.
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, χιόνια θα πέσουν από τα ξημερώματα ώς και το μεσημέρι σήμερα, σε όλα τα βουνά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, ενώ θα χιονίσει και σε ορεινά πρόσκαιρα και ημιορεινά τμήματα της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, πάνω από τα 500-700 μέτρα και της Ηπείρου πάνω από τα 600-700 μέτρα υψόμετρο.
Δεν αποκλείεται να χιονίσει πρόσκαιρα τα ξημερώματα και το πρωί της Τρίτης ακόμα και σε πόλεις όπως η Φλώρινα, τα Γρεβενά, την Καστοριά και την Κοζάνη, ωστόσο δεν θα το στρώσει.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το