Ελλάδα

Ο Παπαγγελόπουλος πίσω από το «προξενιό» με τον Πολύδωρα

Πολιτικό προξενιό από τα στελέχη της κυβέρνησης τα οποία προέρχονται από το χώρο της νέας Δημοκρατίας και έχουν ισχυρούς δεσμούς με την καραμανλική πτέρυγα του κόμματος θεωρείται ότι έγινε για την επιλογή του Βύρωνα Πολύδωρα προκειμένου να προταθεί από την κυβέρνηση για πρόεδρος του ΕΣΡ.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσέγγιση του Βύρωνα Πολύδωρα για την θέση του προέδρου της ανεξάρτητης αρχής διαδραμάτισε ο αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος οποίος είχε διατελέσει και επικεφαλής της ΕΥΠ του 2009 όταν ο Βύρων Πολύδωρας είχε οριστεί πρόεδρος της βουλής με πρόταση της νέας Δημοκρατίας.

Ο κύριος Πολύδωρας είχε διατελέσει υπουργός Δημόσιας Τάξης επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Καραμανλή το 2006 μέχρι το 2007. Έκτοτε διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις τόσο με τον πρώην πρωθυπουργό όσο και με το νυν πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Καραμανλή είχε αναλάβει υπουργός εσωτερικών και δημόσιας τάξης. Σύμφωνα με πληροφορίες στις συσκέψεις που γίνονται στο Μαξίμου μετά την απόφαση του ΣτΕ έπεσε στο τραπέζι το όνομα του Βύρωνα Πολύδωρα για να προταθεί ως επικεφαλής του ΕΣΡ από την κυβέρνηση προκειμένου να φέρει σε δύσκολη θέση τη Νέα Δημοκρατία και να συμφωνήσει σε ένα στέλεχος που προέρχεται από τις τάξεις της. Τις επαφές και την προσέγγιση με τον πρώην υπουργό ανέλαβε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος πρώην κυβερνητικό στέλεχος της νέας Δημοκρατίας όποιος γνωρίζει τον κύριο Πολύδωρα. Υπενθυμίζεται ότι ο κύριος Παπαγγελόπουλος είχε διατελέσει το 2009 επικεφαλής της ΕΥΠ επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ο Βύρων Πολύδωρας αποχώρησε από τη Νέα Δημοκρατία την περίοδο της προεδρίας του Αντώνη Σαμαρά και είχε ζητήσει τότε να συνεργαστεί η Νέα Δημοκρατία με τη Χρυσή Αυγή το 2013. Είχε χαρακτηρίσει και την τρόικα πραγματικό εχθρό της Ελλάδας και διαγράφηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της νέας Δημοκρατίας το Δεκέμβριο του 2013 όπου καταψήφισε το φόρο ακινήτων. Λίγο αργότερα κ. Πολύδωρας σχεδόν ταυτίστηκε με τους οπαδούς της δραχμής τους αντιευρωπαϊστές και λαϊκιστές ενώ τον Νοέμβριο του 2013 κατηγόρησε τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ως τιμωρό των δύσμοιρων νοικοκυραίων που απαλλοτριώνει την ακίνητη περιουσία όπως ο Λένιν.

Στα τέλη του 2013 ανακοίνωσε ότι προχωράει στη δημιουργία νέου κόμματος με τη σύμπραξη δεξιών αντιμνημονιακών δυνάμεων καλώντας τους κύριους Καμμένο ζωή Καρατζαφέρη και Νικολόπουλο σε συνεργασία που θα ηγούνταν ο ίδιος. Η προσπάθεια όμως δεν ευοδώθηκε και 6 Φεβρουαρίου 2014 προχώρησε στην ίδρυση του κόμματος με ονομασία ένωση για την πατρίδα και το λαό του οποίου και ηγήθηκε.

Πηγή: The TOC

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το