Τοπικά

Αλόννησος: Δάσκαλος επέστρεψε στο σχολείο που δίδαξε μετά από 45 χρόνια!

Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκινησιακής φόρτισης, ο 73χρονος δάσκαλος από το Βελεστίνο Στέφανος Καζάς επέστρεψε μετά από 45 χρόνια στο κλειστό πλέον σχολείο της Χώρας Αλοννήσου, όπου δίδασκε από το 1965 μέχρι το 1971. Η επίσκεψη του συνταξιούχου εκπαιδευτικού πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της τότε μαθήτριάς του Σταματούλας Γκιουλή και έτυχε θερμής υποδοχής από όλους τους παλιούς μαθητές του.
«Είναι ιδιαίτερη η χαρά και η συγκίνηση για μένα προσωπικά και για όλους όσοι ευτύχισαν να έχουν δάσκαλο τον κ. Στέφανο Καζά», είπε η Σταματούλα Γκιουλή, η οποία ένιωσε την ανάγκη να επικοινωνήσει μαζί του και να τον προσκαλέσει στο νησί.

daskalos-alonnisos-3
Σύμφωνα με μαρτυρίες μαθητών του, ο 23χρονος τότε δάσκαλος υπηρέτησε με ζήλο και εκπαιδευτική συνέπεια στο τότε δυσπρόσιτο νησί, όταν το Χωριό με το Πατητήρι επικοινωνούσαν με ένα μονοπάτι, αφού δρόμος δεν υπήρχε.
Οι πρώην μαθητές του διατηρούν απέραντο σεβασμό στο πρόσωπό του και εκτιμούν την προσφορά του, σε μια εποχή που η μόνη πηγή πληροφόρησης για τον μαθητή ήταν ο δάσκαλος…
«Μας έμαθες να συνεργαζόμαστε στο πλαίσιο της μαθητικής κοινότητας, μας έδωσες μαθήματα ήθους και καλής συμπεριφοράς», ήταν τα λόγια των μαθητών προς τον δάσκαλο, ο οποίος δάκρυσε όταν έφθασε στην πόρτα του σχολείου και έβαλε το κλειδί στην κλειδαριά, όπως τότε, μισό αιώνα περίπου πριν…

daskalos-alonnisos-2

Πηγή: efimerida-sporades.blogspot.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το