Τοπικά

Μ. Σαμαρά: Η δημοτική αρχή Ζαγοράς- Μουρεσίου βγήκε έτοιμες τις υπηρεσίες του Δήμου για το πρόγραμμα ληξιπρόθεσμων

Κριτική στην δημοτική αρχή του Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου ασκεί με ανακοίνωσή της η επικεφαλής της Μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Μαρία Σαμαρά αναφέροντας πως «με καθυστέρηση και πολλές παραλείψεις, χάσιμο χρόνου και καθυστερήσεις ο δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου προχώρησε στο δρόμο που χάραξε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή με την εφαρμογή προγράμματος ληξιπροθέσμων έτους 2016».

Και συνεχίζει στην ανακοίνωσή της:
«Βρήκε έτοιμες και έμπειρες τις υπηρεσίες του Δήμου στην εφαρμογή του νέου προγράμματος ληξιπροθέσμων αφού υπήρχε η τεχνογνωσία και εμπειρία από την προηγούμενη δημοτική αρχή οποία είχε λάβει και διεκπεραιώσει αντίστοιχο πρόγραμμα ύψους 1.650.000 ευρώ.

Δεν κατάφερε όμως η σημερινή διοίκηση του Δήμου να εντάξει και να συμπεριλάβει στο νέο πρόγραμμα :

• τις οφειλές προς προμηθευτές, εργολάβους, οι οποίες βρίσκονται στα δικαστήρια και συνεχίζουν να βαραίνουν το δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου και είναι συνολικού ποσού περίπου 250.000 ευρώ .
• Τις οφειλές των επιχειρήσεων των τέως Δήμων Ζαγοράς και Μουρεσίου που εκκαθαρίστηκαν και συγχωνεύθηκαν στη νέα Δημοτική επιχείρηση και οι οποίες ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ.

Μάλιστα για τις 285.000 από αυτές υπήρχε έτοιμη σύμβαση αποπληρωμής τους από τον Μάρτιο 2014 από την προηγούμενη δημοτική αρχή και η νέα διοίκηση δεν έκανε τίποτε για να συνεχιστεί και να τελεσφορήσει η διαδικασία, να πληρωθούν οι δικαιούχοι και να ενισχυθεί η τοπική αγορά.

Βρήκε γερή και δυνατή παρακαταθήκη στα οικονομικά από την προηγούμενη δημοτική αρχή και κατάφερε νέα ληξιπρόθεσμα αλλά δεν αξιοποίησε όλες τις δυνατότητες που παρέλαβε για να μπορέσει να ξεχρεώσει το Δήμο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το