Αθλητισμός

Έριχνε «άσφαιρα πυρά»…

Το ντεμπούτο του με τη Νίκη πραγματοποίησε χθες ο Ναβαρέτε (φωτό Π. Γιάνναρος)

Η Νίκη παραχώρησε ισοπαλία 0-0 στον Αετό Σκύδρας στο «Παντελής Μαγουλάς»

«Άσφαιρα πυρά» έριχνε χθες η Νίκη στο «Παντελής Μαγουλάς». Οι «κυανόλευκοι» δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενουμένων και μοιραία έμειναν στο 0-0 με τον Αετό Σκύδρας, παρά την ένθερμη συμπαράσταση των φιλάθλων τους. Με την ισοπαλία αυτή η βολιώτικη ομάδα δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ήττες της Καλλονής και του Φωκικού μειώνοντας τη διαφορά από την κορυφή μόνο κατά ένα βαθμό (απέχει πλέον πέντε πόντους).

Μεγάλη ευκαιρία να πλησιάσει σε απόσταση …βολής την πρωτοπόρο Καλλονή έχασε χθες η Νίκη. Παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στον Αετό Σκύδρας και πίκρανε τους φιλάθλους της, που έδωσαν για μια ακόμη φορά δυναμικό «παρών» στο «Παντελής Μαγουλάς». Η απουσία των Τσάγγαρη και Πετρά στη μεσαία γραμμή ήταν εμφανής, με τους «κυανόλευκους» να αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην οργάνωση του παιχνιδιού, κυρίως στο α’ ημίχρονο. Στην επανάληψη η Νίκη ανέβασε την απόδοσή της, «πολιόρκησε» την αντίπαλη εστία, αλλά δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.

Ο Απόστολος Χαραλαμπίδης επέλεξε σύστημα 4-2-3-1 έχοντας τον Τάσσο κάτω από τα δοκάρια, τους Καρακώστα, Παπαδήμα, Μαϊστρέλλη και Τσερκέζο (από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα), τους Σωτρίνη, Νάστο (στον άξονα), Στουρνάρα (δεξιά) και Μπουσινάκη (αριστερά) στη μεσαία γραμμή, με τον Ναβαρέτε να αποτελεί τον συνδετικό κρίκο με τον Ντάνισιτς, που αγωνίστηκε ως σέντερ φορ.

Μέτριο α’ μέρος

Στην αρχή έγινε παιχνίδι κέντρου με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε «μονομαχίες» στη μεσαία γραμμή. Πρώτη καλή στιγμή για τη Νίκη στο 9ο λεπτό. Ο Καρακώστας ελίχθηκε ωραία από τα δεξιά «αδειάζοντας» έναν αντίπαλο με έξυπνη προσποίηση. Ωστόσο, αν και περίμεναν τρεις συμπαίκτες του στη μεγάλη περιοχή, η σέντρα που επιχείρησε ο Βολιώτης αμυντικός δεν ήταν καλή καταλήγοντας άουτ.

Στο 11’ χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Ο Νάστος από το ημικύκλιο της περιοχής σούταρε με την μπάλα να κοντράρει σε αμυνόμενο. Ο Ντάνισιτς από το ύψος του πέναλτι πέφτοντας έκανε νέο σουτ το οποίο πέρασε λίγα εκατοστά από το δεξί κάθετο δοκάρι (άουτ).

Νέα μεγάλη φάση για τη Νίκη στο 17’. Ο Καρακώστας φάνηκε να ανατρέπεται στα όρια της περιοχής από τον Τζαβάρα, αλλά ο κ. Μιχαηλίδης έδειξε «παίζετε». Κάτοχος της μπάλας έγινε ο Στουρνάρας που βρέθηκε μόνος απέναντι στον Φιρινίδη, ο οποίος, όμως, απέκρουσε το σουτ του μέσου της Νίκης. Μετά η μπάλα κόντραρε στον Στουρνάρα και πήρε κατεύθυνση προς την εστία, αλλά τελικά πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι (άουτ).

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 27’. Μετά από διώξιμο από την άμυνα του Αετού η οπισθοφυλακή των «κυανολεύκων» …κόλλησε και στο κενό που δημιουργήθηκε κινήθηκε ο Ινεμπολίδης. Μπήκε στη μεγάλη περιοχή, αλλά πιεζόμενος ασφυκτικά από τον Καρακώστα πλάσαρε άστοχα.

Η Νίκη αντιμετώπιζε προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας. Το πρέσινγκ του Αετού δεν άφηνε πολλούς χώρους στους παίκτες του Απόστολου Χαραλαμπίδη, ενώ το δίδυμο Σωτρίνη-Νάστου στον άξονα λειτουργούσε καλά μόνο στον ανασταλτικό τομέα κι όχι στον οργανωτικό. Επίσης ο Ναβαρέτε, στο ντεμπούτο του στη Ν. Ιωνία, έδειχνε να μην έχει προσαρμοστεί ακόμη στη νέα του ομάδα. Με δεδομένες αυτές τις δυσκολίες η Νίκη δεν είχε καλή απόδοση στο πρώτο ημίχρονο.

Έτσι προσπαθούσε κυρίως με στημένες φάσεις και μακρινά σουτ να φέρει σε δύσκολη θέση τον Φιρινίδη. Ενδεικτικό το μακρινό βολέ του Τσερκέζου (37’), το οποίο έφυγε λίγο πάνω από τα γκολπόστ.

Με την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου οι φίλοι της Νίκης «καρδιοχτύπησαν». Ο Αρβανιτόπουλος βρέθηκε αφύλακτος στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και έπιασε δυνατό σουτ, αλλά ο Τάσσος έπεσε στη δεξιά του γωνία αποκρούοντας εντυπωσιακά.

Πιο επιθετική η Νίκη

στην επανάληψη

Μ’ ένα νέο πρόσωπο άρχισε το β’ μέρος για τη Νίκη. Ο νεοαποκτηθείς Όλιβερ πήρε  τη θέση του Σωτρίνη, ο οποίος τραυματίστηκε στον ώμο και διακομίστηκε στο νοσοκομείο μετά τη λήξη για εξετάσεις. Έτσι το σύστημα έγινε 4-4-2, με τον Ναβαρέτε να οπισθοχωρεί δίπλα στον Νάστο και τον Όλιβερ να είναι ο δεύτερος επιθετικός στο πλευρό του Ντάνισιτς. Στη νέα του θέση ο Ναβαρέτε συμμετείχε περισσότερο στο παιχνίδι, αλλά σίγουρα χρειάζεται χρόνο προσαρμογής, όπως και ο Όλιβερ, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα μαχητικός και κυνηγούσε όλες τις φάσεις.

Με το παραπάνω σχήμα η Νίκη έγινε πιο επιθετική και στο 54’ πλησίασε στο 1-0. Μετά από ασθενή απόκρουση του Κουλουκίδη ο Ντάνισιτς σούταρε απευθείας, αλλά δεν βρήκε στόχο. Ο Κροάτης πρωταγωνίστησε και στη φάση του 59ου λεπτού, όταν έπιασε πάλι δυνατό σουτ, αλλά με την ίδια κατάληξη (άουτ).

Στο 66’ η Νίκη στάθηκε άτυχη. Ο Καρακώστας έβγαλε ωραία σέντρα, στο δεύτερο δοκάρι πετάχθηκε ο Μαϊστρέλλης και φάνηκε ότι θα σκοράρει από τη μικρή περιοχή. Ωστόσο η κεφαλιά του χτύπησε στο σώμα του Όλιβερ που βρισκόταν μπροστά στην εστία και κατέληξε άουτ.

Η Νίκη ενέτεινε την προσπάθειά της στα τελευταία λεπτά. Στο 84’ ο Τάσσος αποδείχθηκε «φύλακας άγγελος» για την εστία της ομάδας του. Ο Ινεμπολίδης με «τακουνάκι» πέρασε ασίστ στον νεοεισελθόντα Παπουλίδη, ο οποίος σούταρε αλλά ο Βολιώτης πορτιέρο αποσόβησε το τέρμα.

Στα εναπομείναντα λεπτά η ομάδα του Απόστολου Χαραλαμπίδη πίεσε την αντίπαλη εστία, όμως με ανορθόδοξο τρόπο διευκολύνοντας το έργο των αμυντικών. Πάντως στο 88’ θα μπορούσε να σκοράρει, αλλά κανείς δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ωραία εκτέλεση φάουλ του Γραμματικόπουλου στη μικρή περιοχή.

Στις καθυστερήσεις η βολιώτικη ομάδα φάνηκε να «ξυπνά» αλλά δεν υπήρχαν τα χρονικά περιθώρια. Πάντως έφτασε τρεις φορές κοντά στο γκολ στις καθυστερήσεις. Πρώτα στο 91’ ο Μαϊστρέλλης απέτυχε από τη μικρή περιοχή να σκοράρει (απέκρουσε σωτήρια ο Φιρινίδης), στο 92’ σουτ του Ντάνισιτς μπλόκαρε ο αντίπαλος πορτιέρο, ενώ στο 93’ ο Στουρνάρας σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυνόμενο και κατέληξε κόρνερ. Μάλιστα στην πρώτη από τις φάσεις αυτές, πριν η μπάλα φτάσει στον Μαϊστρέλλη φάνηκε να χτυπά στο χέρι του Σαμαρόπουλου εντός περιοχής αλλά ο διαιτητής δεν καταλόγισε πέναλτι. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον κ. Μιχαηλίδη, ο οποίος όμως ήταν ανένδοτος. Έτσι το 0-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα της χθεσινής αναμέτρησης…

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το